Der er nu knap 1½ måned siden at lastbilen kom med et sommerhus på ladet. Og der er  sket meget med sommerhuset – selv om jeg stadig synes, der er lang vej, inden jeg kan møblere huset og overnatte i det 🙂

Men nu har byggefimaet næsten færdiggjort deres del af arbejdet, og så bliver det andre lokale håndværkere der kommer på banen. Det er altså lidt smart, at de alle bor mindre end 5 km fra grunden og arbejder i området. Så kan de nemt komme forbi, når der lige skal laves noget, og det er langt lettere at koordinere. Håndværkerne holdt ikke vinterferie, så vi kunne mødes til byggemøde i denne uge.

Hold da op, hvor var det et effektivt møde, og hvor blev mange detaljer vendt på kort tid. For eksempel fandt VVS manden en løsning på, hvordan vandtilførslen op i huset kan isoleres.

Fordi huset er bygget på skruer bliver der jo et hulrum under huset, og for at forhindre vandet i at fryse om vinteren, så skal vandtilførslen isoleres.

Næste mand, der skal i gang er elektrikeren, som kommer og trækker et hav af ledninger, inden gulvmanden går i gang med at lægge det fine gulv.

Gulvplankerne er det første træ, som jeg selv har stået for indkøb af. Jeg besøgte savværket for længe siden, og besluttede allerede da, at gulvet skulle være douglas. De fineste gulvplanker er nu blevet leveret af PA savværk. Og fordi sommerhuset skal certificeres, skal der holdes nøje regnskab med, at træet nu er det rigtige træ, at følgeseddel, levering og faktura stemmer overens.

Som nævnt er Green House nu næsten færdige. Træfiberisoleringen er blevet blæst ind i vægge og gulv.

Det sidste, som byggefirmaet har ansvaret for bliver lavet, er taget. Nu er der sat stillads op, så tagfolkene kan komme i gang med at lægge et miljøvenligt og langtidsholdbart tag..

Huset svæver jo noget over jorden, og det har indtil nu været noget af et skridt, der skulle tages, for at komme ind i huset. Det er der nu kommet en løsning på 🙂

Ole har af genbrugstræ lavet en fin trappe, så nu kan man komme elegant ind i huset 🙂 Der måtte lige graves lidt jord væk, før trappen stod helt stabilt.

Der sker noget, og der bliver talt, tænkt og tegnet – og mailet meget med de gode folk, der arbejder på huset. Det er virkelig en spændende proces.

Jette