Det er ikke noget jeg har gjort så meget i. Vegansk mad er mad uden nogen ingredienser fra dyreriget overhovedet – det vil sige, at ikke blot kød er taget ud af indkøbslisten, men også alle produkter, der stammer derfra. Altså ingen æg, mælk og smør for eksempel.

Lige pt. bor Trine og kæresten hjemme, mens de venter på at flytte i lejlighed, og begge er veganere, så jeg øver mig ind imellem i at lave vegansk mad. Det er lidt udfordrende, men ikke umuligt.

Så her er et eksempel på vegansk aftensmad – de tre retter er inspireret af forskellige lande, men tilsammen smagte det nu meget godt 🙂

Indisk inspireret dahl, italiensk inspireret forccaciabrød og dansk broccolisalat.

Den indiske linseret er let at lave, og smager forbavsende godt 🙂 Jeg bruger opskriften her.

Når jeg serverer linsegryden, kan jeg ikke lade være med at tænke på og fortælle mine børn om historien fra Det gamle Testamente, om Esau, der solgte førstefødselsretten til hans lillebror Jakob for en skål røde linser. (Læs gerne den spændende fortælling i (1. Mosebog kapitel 25 v. 29 – 34 )

Foccaciabrødet har jeg bagt rigtig tit. Men som jeg læste et sted forleden, så er netop det brød super at have med som lidt ekstra, hvis man ikke er helt sikker på, at der er mad nok. Brødet her blev spist til sidste krumme.

Broccolisalat

1 broccoli

½ rødløg

lidt rosiner og solsikkekerner

2 spsk. olie

1 spsk. citronsaft

salt og peber

Del broccolien i meget små buketter og giv dem et opkog – 1 minut. Kom de afdryppede kål i salatskålen. Rødløget hakkes mellemfint og kommes ved. Ligeledes rosiner og solsikkekerner – jeg brugte dog lidt gløggmix, der var til overs fra julen, det fungerede fint 🙂

Rør dressingen godt sammen og hæld den over den lune salat og rør godt sammen.

Det var en anderledes aftensmad, men det smagte fint. Og med mange farver. Det gør godt her om vinteren.

Som gammel vegetar savnede jeg ikke kødet. Og så var det faktisk rart at alle kunne spise den samme mad. Det er med til at skabe en form for fællesskab, selv om det lyder lidt underligt. Men det har en værdi at kunne sidde og dele den samme mad.

Ønsker dig en skøn og mild weekend.

Jette