Kage til Valentine – eller bare en lækker kage :-)

Jeg fejrer ikke Valentines day. Men jeg kan godt spise en lækker kage 🙂

Derfor blev, lidt på forskud, denne lille kage bagt – og nydt i selskab med manden i mit liv. Det var ikke helt dårligt 🙂

Mazarinkage med chokoladeganache og marengskys (2 pers. – måske til en mere :-))

50 gr. marcipan

50 gr. smør, blødt

50 gr. sukker

1 æg

½ spsk. likør ( mit var med abrikos – kan udelades)

20 gr. mel

Riv marcipanen groft og pisk det sammen med alle ingredienser undtaget mel. Sigt og vend melet i dejen og fordel den i en lille tærteform (15 cm i diameter)

Bager ca. 20 minutter ved 175 grader. Køler af i formen.

Ganache

50 gr. mørk chokolade

2 spsk. piskefløde

Hak chokoladen ret fint. Bring fløden i kog og hæld den over den hakkede chokolade, rør det sammen til en glat creme. Hældes straks over den kolde kage – og afkøler til chokoladen er stivnet.

Kagen tages ud af formen og pyntes efter behag. Jeg havde nogle små marengstoppe – eller marengskys – og de kom på, sammen med et par marcipanhjerter 🙂

Det er en helt enkel kage, men smager ret godt 🙂 Og sammen med en kop kaffe, varme i stuen og hyggeligt selskab, så kan det kun blive godt.

God tirsdag og god Valentines dag –

Jette

Forrige indlæg

En uge senere (5) …

Næste indlæg

Næste fase i sommerhusbyggeriet

2 Kommentarer

  1. Karen

    Godt, du ikke kan se, at jeg sidder her og savler – sådan en kage, må jeg bare lave til weekenden 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Godmorgen Karen. Så håber jeg virkelig kagen falder i din og bondemandens smag 🙂 Den er i hvert fald super let at lave.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal