Jeg fejrer ikke Valentines day. Men jeg kan godt spise en lækker kage 🙂
Derfor blev, lidt på forskud, denne lille kage bagt – og nydt i selskab med manden i mit liv. Det var ikke helt dårligt 🙂
Mazarinkage med chokoladeganache og marengskys (2 pers. – måske til en mere :-))
50 gr. marcipan
50 gr. smør, blødt
50 gr. sukker
1 æg
½ spsk. likør ( mit var med abrikos – kan udelades)
20 gr. mel
Riv marcipanen groft og pisk det sammen med alle ingredienser undtaget mel. Sigt og vend melet i dejen og fordel den i en lille tærteform (15 cm i diameter)
Bager ca. 20 minutter ved 175 grader. Køler af i formen.
Ganache
50 gr. mørk chokolade
2 spsk. piskefløde
Hak chokoladen ret fint. Bring fløden i kog og hæld den over den hakkede chokolade, rør det sammen til en glat creme. Hældes straks over den kolde kage – og afkøler til chokoladen er stivnet.
Kagen tages ud af formen og pyntes efter behag. Jeg havde nogle små marengstoppe – eller marengskys – og de kom på, sammen med et par marcipanhjerter 🙂
Det er en helt enkel kage, men smager ret godt 🙂 Og sammen med en kop kaffe, varme i stuen og hyggeligt selskab, så kan det kun blive godt.
God tirsdag og god Valentines dag –
Jette
Karen
Godt, du ikke kan se, at jeg sidder her og savler – sådan en kage, må jeg bare lave til weekenden 🙂
Jette Holm Rosendal
Godmorgen Karen. Så håber jeg virkelig kagen falder i din og bondemandens smag 🙂 Den er i hvert fald super let at lave.