Fredag er normalt prædikenskrivningsdag – og det er det også i dag 🙂 Men der er også gang i andre ting.

Der er blevet lavet grape-appelsin marmelade – for første gang i mit køkken. Inspirationen kom forleden, da jeg læste Karens indlæg og så de mange flotte gule glas med nylavet marmelade. Sådan noget måtte jeg også prøve. Og det er vel netop idéen med blogs – at de kan inspirere og få andre til at forsøge selv.

Appelsinmarmelade er som minder fra barndommen. Min mor har lavet rigtig meget appelsinmarmelade – en tradition hun havde taget med tilbage fra sin tid i England.

Hele køkkenet dufter nu så dejligt af appelsin.

Min marmelade blev lidt mørkere – den kogte længe nok – jeg var lige midt i en tanke om dåben og så løb tiden 🙂

Der er  – naturligvis – også bagt brød. Både mand og børn er her i weekenden, så noget brød bliver spist. Jeg forsøgte denne gang med at lave dejen i aftes, stillede den køligt (i konfirmandstuens køkken) og bagte det her til morgen.

Det fungerede fint – dejen fik lov at efterhæve og få lidt køkkentemperatur, inden den kom i ovnen. Jeg brugte denne opskrift og lavede så blot et brød i stedet.

Og så er alle lapper blevet syet sammen – nu venter monteringsarbejdet – det bliver også lidt sjovt.

Og se så lige – på en lidt grå dag. En nyudsprungen orkide, på en ældgammel plante. At det lykkes, er mandens fortjeneste, han pusler om og vander blomster noget bedre, end jeg gør 🙂

Med ønsket om en dejlig weekend.

Jette