Jeg faldt for nylig over en stenalderblanding i Netto – på tilbud. Jeg er ikke meget for stenalderbrød – det smager i min mund mest som en tør omelet fyldt med kerner – det er nok ikke helt sandt, andre vil mene noget andet. Men smag er som bekendt forskellig.

Et stenalderbrød består af rigtig mange æg, en del olie og så fyld af forskellige frø og kerner. Posen jeg fandt indeholdt en blanding af hørfrø, solsikkerkerner, græskarkerner, sesamfrø, tomat og spinat. Lyder det ikke spændende ? 🙂 Det synes jeg. Og nu er halvdelen af posen brugt som fyld i almindelige grovboller, det blev ret vellykket.

Til det konstituerende menighedsrådsmøde forleden blev bollerne serveret, sammen med nogle Luther muffins Og begge dele faldt i god jord 🙂

Boller med stenalderblanding (20 stk)

25 gr. gær

3 dl. mælk

2 dl. tykmælk (eller andet surmælksprodukt)

½ dl. olie

1½ tsk. groft salt

1 spsk. honning

100 gr. stenalderblanding

100 gr. grahamsmel

ca. 450 gr. hvedemel

Gæren røres ud i mælk og tykmælk og de øvrige ingredienser tilsættes. Hold lidt af hvedemelet tilbage – det er altid lidt svært at vide hvor meget mel, der helt behøves. Hæver et par timer, inden dejen æltes igennem igen og formes til 20 boller. Efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. Bollerne bages ca. 20 minutter og afkøler på en rist.

Her ses min stenalderblanding – det var faktisk et godt køb 🙂 Og den gav en meget fin smag til bollerne – og jo lidt farvespil i dejen.

Somme tider kan gode fund bruges anderledes end tiltænkt 🙂

På en smuk november torsdag.

Jette