Påskesticks med anis

Jeg har tidligere skrevet om, at jeg synes brød med særlig historie eller særlig tilknytning til en højtid eller andet – at det er et spændende brød.

Og lige nu manglede jeg noget til kirkekaffen på fredag, så google måtte i gang. Og der faldt jeg over en interessant opskrift, som jeg her har forsøgt mig med. Men jeg har ingen idé om, hvordan sammenhængen er med påske. – Men de fine sticks kan udmærket nydes til en kop kaffe eller et glas vin en af påskedagene.

Resultatet er lidt svært at sætte i bås. Det er lidt som en småkage, men snoet som en stick. Sprød og mild i smagen. Og som nævnt, de vil smage fint til et glas hvidvin på terrassen 🙂

Påskesticks med anis (8 stk.)

60 gr. smør

50 gr. sukker

1 æg

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. anis

½ tsk. bagepulver

50 gr. grahamsmel

ca. 150 gr. mel

1 spsk. sesamfrø

Pisk smør, sukker og vaniljesukker sammen og tilsæt æg og pisk godt. Bland mel, bagepulver og anis og vend det i dejen og ælt det sammen. Det bliver en lækker og blød dej. Deles i 8 dele og trilles til lillefingertynde pinde og snoes. Lægges på en plade med bagepapir. Pensl dem med vand og drys sesamfrø på.

Bages 13 – 15 minutter ved 200 grader. Køler af på pladen.

Solen skinner noget så skønt, og indbyder til at sætte sig på en lun og stille plet i haven 🙂 Det er virkelig en forårsdag, når den er bedst.

Solrig onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Konfirmander maler ikoner

Næste indlæg

Persillekit

2 Kommentarer

  1. Karen

    Det lyder spændende. Jeg har også været på jagt efter en påskesmåkage, for det er os, der står for kirkekaffen på selveste påskedag. Men måske bliver det bare med påskeæg til, for jeg har ikke rigtig kunnet finde noget…

  2. Jette Holm Rosendal

    Påskeæg, små som store – det går aldrig helt galt 🙂 Og det er faktisk lidt underligt, at der ikke er noget, der lige siger: Påske! når man ser det.
    Det lyder hyggeligt med kirkekaffe påskedag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal