Flettet pizza

Castellos hjemmeside havde de en opskrift på en iøjnefaldende pizza. Sådan et billede, der inspirerede til selv at forsøge sig.

I aftes havde jeg menighedsrådsmøde – og normalt er det fine kager, der serveres – men i aftes blev det anderledes. Der var dog også både havregrynsboller og kage, så helt galt kunne det ikke gå 🙂

Det særlige ved denne pizza er de bagte rødbeder og den flettede dej, og lidt anderledes krydderi.

Rødbede er ikke min favorit grøntsag, så den skal listes lidt ind 🙂 Det her er et godt bud.

Flettet pizza

Pizzadej og tomatsauce – se her

Fyld:

100-150 gr. skrællet rødbede

1 spsk. balsamico eddike

2 spsk. olivenolie

½ tsk. salt

Rødbedden snittes fint og vendes med olie, salt og eddike. Fordeles på en plade med bagepapir og bager 10-15 minutter ved 200 grader.

Desuden:

Skrællen af ½ citron

½ tsk. tørret timian

20 gr. solsikkekerner

75-100 gr. castello

Solsikkekernerne ristes let på en tør pande og afkøler.

Rul pizzadejen ud til et rektangel og placer det på en bageplade med bagepapir. Skær strimler 1/3 ind i hver side. På midterstriben kommes tomatsauce, bagt rødbede og drysses med citron og timian. Fordel solsikkekerner og slut med skiver af ost.

Læg nu strimlerne ind over som fletværk, så pizzaen næsten lukkes.

Bages ved 225 grader i ca. 20 minutter. Skæres i skiver og serveres – lune, men kan også spises kolde.

Pizzaen her blev ret godt modtaget af menighedsrådet. Tilpas krydret og lidt anderledes 🙂

Den kan også fint bruges som lidt let og lunt til et glas kold hvidvin på terrassen, når det engang bliver varmt igen udenfor. Så bliver det dog nok uden rødbeder, de vil ikke lige være i sæson der 🙂 Men en smuk farve til pizzaen, det gav de.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Et par glimt fra weekenden

Næste indlæg

Turen går til Wittenberg – snart

2 Kommentarer

  1. Karen

    Det ser superlækkert ud. Dejligt, når det er lidt anderledes. Det er godt at have dig tilbage i blogworld igen 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak 🙂 det er også fint at være med igen, selv om det er med lidt færre indlæg. Der skal lige være tid til det hele 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal