Turen går til Wittenberg – snart

Martin Luther 1483-1546

I 2017 er det 500 år siden, at Martin Luther slog sine 95 teser op på døren ind til slotskirken i Wittenberg. I de mange punkter tog han skarpt afstand fra datidens afladshandel – at man ved at købe et afladsbrev kunne købe nedsættelse eller fritagelse for ens sjæl, så den ikke skulle opholde sig længe i skærsilden.

De 95 teser bliver ofte anset som begyndelsen på den reformation, der først rigtig slog igennem i Danmark i 1536. Reformationen betød blandt andet en adskillelse mellem den katolske kirke og den luthersk-evangeliske kirke, som vores folkekirke i dag tilhører.

I anledning af det kommende jubilæum skal mine sogne på en tur til netop Wittenberg og andre byer, som var vigtige i Luthers liv.

Og der er heldigvis god interesse for turen. Så den 19. april tidligt om morgenen kører vi med bus sydpå.

Det, der er lidt anderledes ved denne tur og andre jeg har deltaget i, er, at jeg står som rejseleder – sammen med min menighedsrådsformand.  Det er en noget anden måde at skulle rejse på, og kræver en del forberedelse. Jeg synes faktisk ikke helt, jeg er klædt på til den opgave 🙂 Heldigvis arrangeres selve turen af Felix Rejser, men på turen er det mig, der guider og fortæller.

Så der læses op og kigges på kort.

Og så har jeg fornøjelsen af, at Trine tager med. Det bliver så hyggeligt, at kunne have hende med som værelses kammerat, og til at gå lidt på shopping med. Og så trækker Trine gevaldigt ned på gennemsnitsalderen 🙂

Der kommer glimt fra turen, når vi har været afsted – endnu er det forventning og forberedelse.

Jette

Forrige indlæg

Flettet pizza

Næste indlæg

Må jeg præsentere … :-)

2 Kommentarer

  1. Lene

    Rigtig god tur. Mine forældre rejste også i Luthers fodspor, mon ikke det var Felix rejser også, det er dog mange år siden. Jeg bilder mig ind at de var i Polen på den tur, kan det passe?

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak lene. jeg tror Felix Rejser har haft denne tur i mange år, det er jo nærmest en klassisk rejse. Om Polen har været med også, det ved jeg ikke – men helt utænkeligt er det nu ikke. Vores tur kommer til at kredse om Wittenberg, Eisleben og Erfurt – alle steder, hvor Luther har sat sit aftryk 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal