På en blæsende dag smager en lun æbletærte altid godt. Og sådan en dag var det i går – så efter at have været på byggegrunden, blev det lige til lidt tid i køkkenet. Og en lille æbletærte.

Den er ret klassisk, men gemmer under æblerne lidt dulceria nublo. (det smager sødt, som flydende marcipan :-)) Tærten kan også bages uden, men så skal æblerne lige drysses med lidt sukker, før smuldredejen kommes over.

Æbletærte med crumble

125 gr. mørdej (evt. ½ portion af opskriften her)

1-2 æbler

2 spsk. dulceria nublo

Crumble

40 gr. mel

10 gr. havregryn

35 gr. smør

20 gr. sukker

Det hele smuldres sammen.

Rul mørdejen ud og beklæd en tærteform (ca. 14 cm. i diameter) Fordel dulceria nublo, og kom æblebåde oven på. Drys til sidst crumblen over.

Tærten bages ved 175 grader ca. 35-40 minutter. Server evt. med creme fraiche eller lidt græsk yoghurt.

Og det blæser stadig uden for, det er virkelig blevet efterårsagtigt, med masser af nedfaldne blade. Så jeg er sikker på, at tærten også i dag vil blive nydt i sofaen og med ild i brændeovnen.

God onsdag – og spændende at se hvad Den store bagedyst bringer på banen i aften 🙂

Jette