Et lille fundament

I dag blev der sat det første lille fundament på sommerhusgrunden. Det er til det anneks, der også skal være – til opbevaring, ekstra soveplads og andet.

Det er et punktfundament, og af samme slags som hovedhuset engang skal bygges på. Det er ikke en fundaments type, der er så udbredt endnu, men jeg synes, det virkede spændende og bæredygtigt og er desuden genanvendeligt. Så var det er interessant at se, hvordan det så ud i virkeligheden.

Fundamentet består af store skruer, som skrues ned i jorden – og det er faktisk det! Den dag huset skal tages ned igen, kan skruerne skrues op og genanvendes.

Der skulle bruges 4 skruer til mit anneks. Lasse målte ud til dem og så blev de skruet ned med en stor elektrisk skruetrækker 🙂 Der skulle, som du kan se, ikke først planeres eller fjernes en masse græs. (Det kunne man godt have gjort – men det havde jeg ikke fået gjort) Så det var let at gå til arbejdet.

På de 4 skruer er der monteret en bundramme, som selve annekset sættes fast på. På mindre end en formiddag var der gjort klar til at samle hus.

Det bliver en pæn størrelse, 2,8 x 2,8 meter. Så nu venter næste håndværkere på at komme igang – og jeg glæder mig til, at huset er færdigt. Så skal det have olie, og det skal jeg selv give det, for der er vi ved noget, jeg kan finde ud af 🙂

Men dejligt at være kommet en lille smule igang – på en blæsende tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Skøn efterårsdag

Næste indlæg

Æbletærte med crumble

2 Kommentarer

  1. Septemberliv

    Det lyder spændende og meget mere enkelt end når der skal graves, støbes m.m.
    Jeg er spændt på at se det færdige resultat :0)

  2. Jette Holm Rosendal

    Ja, enig. Umiddelbart lyder det jo ret simpelt og enkelt. Så jeg er også lidt spændt på, når først det store hus skal bygges på samme måde, hvordan det så bliver. Men sikkert helt fint. Så fortsættelse følger 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal