En anledning til at eksperimentere, den lader jeg sjældent gå fra mig 🙂
Og denne gang skulle det være noget med kobberfarve. Det var ikke lige det Middelfart havde mest af, men til slut fandt jeg et lille glas fint kobberstøv i en helsekostbutik! (Helsam) Lidt forundret, men også glad, for nu kunne jeg komme videre med projektet.
Det er små petit four malet med kobberstøv og pyntet med chokolade hjerter til sidst. Enkelt og ikke særlig svært.
Kobberfarvede petit four (36 stk.)
Mørdej
150 gr. mel
75 gr. smør
50 gr. flormelis
1 æggeblomme
Smørret smuldres i mel og flormelis og æltes hurtigt sammen med æggeblommen. Måske der skal bruges et par dråber koldt vand mere for at samle dejen. Lægges på køl, til den skal bruges.
Syltede brombær
100 gr. brombær
50 gr. sukker
Kom bær og sukker og evt. en lille tom vaniljestang i en gryde og lad det koge ca. 10 minutter ved svag varme under låg. Blendes eller køres på minihakkeren.
Mazarindej
100 gr. marcipan
100 gr. sukker
75 gr. smør
2 æg, fra solide høns
30 gr. mel
25 gr. grofthakkede pistaciekerner
Nogle dråber grøn frugtfarve
Rør revet marcipan, sukker og smør sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og rør til sidst mel, kerner og frugtfarve i. (Den kan naturligvis udelades, men giver lidt fin farve :-))
Rul mørdejen ud, skær en firkant og læg den i en form med bagepapir i bunden (18 x 18 cm.)
Brombærsyltetøjet fordeles på mørdejen og mazarinmassen fordeles forsigtigt ovenpå. Bager ved 190 grader i ca. 15 – 18 minutter.
Køler af i formen.
Tag kagen ud af formen og skær kanterne af. Brug en ren og tør pensel og mal med kobberstøvet, det er let og dækker helt fantastisk. Skær kagen i 36 små stykker og pynt med smeltet chokolade, eller hvad du ny synes.
Lækre små firkanter, som heldigvis faldt i kobberbrudeparrets smag. Tillykke til dem!
God tirsdag.
Jette
Skriv et svar