Jeg fortsætter med at bage macarons – jeg synes virkelig, det er en sjov kage at lave, dekorativ og fin. Men holder mest af fremstillingen 🙂 Dog overrasker disse positivt – der er mere “bid” og smag i dem.

I går havde vi kirkevandring. Det vil sige, at vi begyndte med en kort gudstjeneste, hvorefter vi gik en tur ud i området omkring kirken. Og sluttede med en let frokost. Og så havde jeg en anledning til at servere disse små fine kager 🙂 Som heldigvis blev vel modtaget – der var i hvert fald ikke nogen tilbage, da jeg gik hjem 🙂

Mørke macarons ( ca. 14 samlede stk.)

35 gr. mandelmel

65 gr. flormelis

1 spsk. kakao

1 æggehvide, fra en sød høne

20 gr. rørsukker

Sigt kakao og flormelis og bland det med mandelmel. I en anden skål piskes æggehviden stiv og dernæst piskes rørsukkeret i – til en lækker marengs. Vend kakaoblandingen i. Kom massen i en sprøjtepose og lav små runde kager (ca. 3 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir. Lad kagerne lufttørre ca. 30 minutter. Varm ovnen op til 180 grader, og skru ned til 140 grader, når kagerne sættes ind. Bag dem ca. 12 minutter. Afkøler på en rist og tages forsigtigt af papiret, når de er blevet kolde.

Solbær-dadel-chokoladecreme

50 gr. solbærsyltetøj

50 gr. udstenede dadler

30 gr. mørk chokolade

Kør dadler og solbærsyltetøj på minihakker (eller blend det let). Smelt chokoladen og rør den sammen med solbær-dadel puréen. Sættes på køl til det skal bruges.

Kagerne samles to og to med lidt creme imellem. Og må gerne stå og trække lidt, før de spises.

Velbekomme 🙂

På den sidste dag i august.

Jette