Forsigtige veganer muffins

Forsigtige er nok ikke lige den rigtige formulering. Men jeg har ikke tidligere bagt veganske muffins, så det er en lille forsigtig portion, jeg her har bagt 🙂

Trine har valgt at følge en vegansk stil, og det betyder at hendes kost ikke indeholder: Æg, kød, smør, fløde og meget andet. Kort sagt intet, der stammer fra dyreriget. Og hun har lidt efterspurgt noget kage. Det har været lidt en udfordring, for i langt de fleste af mine kager, er der smør, æg, fløde og chokolade 🙂 Men nettet er jo til stor hjælp. Så i går forsøgte jeg mig med disse muffins.

Opskriften er inspireret fra en veganer blog.

Veganer muffins (6 stk.)

1 1/4 dl. sojamælk (evt. med kakaosmag)

½ tsk. eddike

50 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

3 spsk. rapsolie

60 gr. hvedemel

25 gr. mandelmel

1-2 spsk kakao

½ tsk. bagepulver

En knivspids fint salt

Bland mælk og eddike og sæt det til side lidt. Sigt mel, kakao og bagepulver. I mælkeblandingen kommes sukker, vaniljesukker og olie og det piskes godt sammen. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland det godt. Fordel dejen i muffinsforme og bag dem ved 180 grader i ca. 18 minutter.

Kagerne afkøler. Og er klar til at blive serveret.

Men de står her endnu. Jeg har smagt på en, men den smager bare ikke rigtig. Om det er sojamælken, der smager igennem, ved jeg ikke. Eller også er smagen bare anderledes, og skal ikke sammenlignes med almindelige chokolademuffins.

Som veganer er det lidt vanskeligt at finde opskrifter på bagte kager, og det kan godt være at disse er et bud, men jeg vil nu hellere have et stykke brød med syltetøj i stedet.

God sommerdag – med udsigt til blæst og regn 🙂

Jette

Forrige indlæg

Tiltrængt fri weekend

Næste indlæg

Frangipane kage med rabarber

5 Kommentarer

 1. Christina / TheBigMeowski

  Det må være svært at skære så meget ud af sin daglige kost. Jeg kan ikke forestille mig at undvære det i hvert fald, og jeg spiser i forvejen ret begrænset pga. sygdom i mave-tarmsystemet. Det må også være en stor udfordring, hvis man elsker kage og den slags ting, der sædvanligvis skal animalske produkter i for at smage rigtigt. Man kan dog erstatte smør med margarine, vil jeg tro.

  Kom til at tænke på, at man måske kunne forsøge med RAW-fænomenet, for der har jeg i hvert fald set en del opskrifter, som ikke indeholder ingredienser fra dyreriget, så måske kunne det være noget? F.eks. den her RAW chokoladekage fundet hos madbanditten: RAW chokoladekage

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Christina. Tak for din kommentar – og jeg har det helt som dig, det at skulle undvære æg, ost og smør, synes jeg vil være helt uoverskueligt. Og især nĂĄr det er helt frivilligt – det er naturligvis anderledes, nĂĄr der er sygdom med i billedet.
  OgsĂĄ tak for linket – jeg vil give det videre til min datter, hun er helt bestemt interesseret.
  De bedste hilsner Jette

  • Christina / TheBigMeowski

   Efter at have læst opskriften igen, kan jeg se, at den er en lidt mindre sød version af en, hun har lavet før (hvis jeg læser korrekt). Der er et link til en anden opskrift af kagen i sødere version i toppen af indlægget. Jeg tror, at man med RAW food kan finde nogle opskrifter, som lever op til din datters ønske om at leve vegansk. Ellers må man jo forsøge sig med veganske kogebøger, ligesom du har gjort, og prøve at finde de opskrifter, man bedst kan lide.

 3. Karen Engell Dalsgaard

  Hmmmm. Vegetar er efter sigende et gammelt indiansk ord, der betyder Dårlig Jæger 🙂 Veganer må så være både dårlige jægere og dårlige mælkebønder?

 4. Jette Holm Rosendal

  Muligvis – jeg har lidt vanskeligt ved helt at følge datterens fascination, uanset hvad begrundelsen er 🙂 MĂĄske ogsĂĄ fordi, jeg er vokset op pĂĄ landet, og Danmark er/var et landbrugsland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal