Frangipane kage med rabarber

Jeg tror de fleste bloggere tænker over ord og vendinger. Hvad betyder det, hvor stammer det fra osv. Jeg var på udkig efter en kage med rabarber og stødte så på enopskrift og ordet frangipane – men havde aldrig hørt om det før. Ingredienslisten var ret almindelige, så hvad kom navnet så af?

En helt almindelig og gammeldags fremmedordbog fortalte, at frangipane er en tyk mandelcreme. Javel så – her er den så blevet bagt 🙂

I eftermiddag har jeg endnu et møde (den her uge har bare mange af dem) og et møde sidst på eftermiddagen, det kan godt bruge lidt kage 🙂 Og med de sidste rabarber i køleskabet, så blev det til denne lille lækre kage.

Frangipane kage med rabarber 

50 gr. rabarberkompot

Mandelcreme

50 gr. smør

50 gr. sukker

35 gr. mandelmel

25 gr. marcipan

30 gr. hvedemel

1 æg, fra en ualmindelig nysgerrig høne

25 gr. hvid chokolade, grofthakket

5-10 mandler, smuttet og skåret i stykker

Pisk smør og sukker sammen, tilsæt æg og pisk igen. Rør marcipan, mandelmel og hvedemel i. Kom til sidst den hakkede chokolade i.

Kom dejen i en lille tærteform (ca. 15 cm i diameter) fordel rabarberstykker ovenpå – (ikke for meget saft) og drys med mandelstykker.

Bages ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Helt nybagt, og dufter herligt 🙂

Og hold nu op, det blæser stadig, men er dog tørvejr, så jeg fik luntet 5 km 🙂 Et møde kom på tværs, ellers var det i aften, at Peter og jeg skulle have løbet Brylleløb. Det må så blive til næste år i stedet.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Forsigtige veganer muffins

Næste indlæg

Hønsesnak

2 Kommentarer

  1. Pia Andersen Jensen

    Lyder lækker og skal da afprøves.Elsker også at finde ud af hvor "ordene" kommer fra.. Din bradepandekage med rabarber og kokos, bliver jeg nok også nød til at prøve..
    Jeg har selv nogle rabarberopskrifter du er velkommen til at kigge i på http://www.landmandsliv.dk

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Pia. Tak for din hilsen, jeg glæder mig til at tjekke din blog ud 🙂 kagen her og bradepandekagen er ret gode, rabarber og hvid chokolade hår bare godt i spænd.
    Mange hilsner Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal