Kært barn mange navne – siges det. Og det tror jeg gælder her 🙂 For opskriften her minder til forveksling opskriften på knækbrød, som jeg fik af min søster, og som kan ses her.

Jeg var i weekenden i Nordjylland og besøgte min gamle far – som heldigvis har det godt. Der blev tid til at kigge et par gamle blade igennem. Min far arver naboens gamle, læste blade – og det er en fin ordning. For selv om bladene er 3-4 år gamle, så kan historierne og artiklerne jo være udmærkede at læse.

På en side om “småt og godt” stod opskriften her. Kiksene – frøkiks – det er lidt som fuglemad i flad form 🙂 Men ret lækre.

I denne opskrift er der lidt mindre mel end i min søsters opskrift. Dejen er derfor lidt lettere at rulle ud og få pæn.

Frøkiks ( 16-20  stk.)

½ dl. græskarkerner

½ dl. havregryn

½ dl. sesamfrø

½ dl. hørfrø

65 gr. mel

½ tsk. salt

½ tsk. bagepulver

½ dl. neutral olie (evt. solsikke eller raps olie)

1 dl. vand

Det hele blandes og røres godt sammen. Det minder mest om en gang grød. Massen fordeles på bagepapir og smøres lidt ud, inden der lægges et nyt stykke bagepapir ovenpå – og så rulles der. Til det hele er jævnt, tyndt og fladt. Fjern det øverste bagepapir og skær dejen i firkanter eller rektangler og bag kiksene ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.

Køler af og knækkes fra hinanden.

Kiksene, eller knækbrødene eller hvad man nu kalder så mange frø og kerner på et sted 🙂 de smager godt.

Jeg skal deltage i et lille lokalt løb i morgen sammen med min søster – så det kan være dåsen med kiks kommer med derover. Vi kan helt sikkert godt spise en frøkiks og drikke lidt vin bagefter.

Jette