Jeg troede faktisk, at jeg allerede havde en opskrift på chokolademuffins i mit indeks, men det havde jeg ikke.
Nettet vrimler med opskrifter på chokolademuffins – så mine er et miks af det hele, ingen nævnt ingen glemt.
Minikonfirmanderne var glade for citronkagen, og det gav mig lyst til at bage til dem igen. Men spørgsmålet er jo altid, hvad de så synes. Men indtil videre er det gået godt, og de lyder ret fornøjede, når fadet med kage kommer ind 🙂
Chokolademuffins – med chokolade (ca. 16 stk.)
175 gr. sukker
2 æg, fra hurtige høns
100 gr. smør
75 gr. mørk chokolade
150 gr. mel
2-3 spsk. kakao
½ tsk. bagepulver
1½ dl. mælk
et nip salt
25 gr. lys chokolade, grofthakket
25 gr. mørk chokolade, grofthakket
25 gr. hvid chokolade, grofthakket
Smelt de 75 gr. chokolade og smørret ved svag varme i en gryde. Pisk sukker og æg let og luftigt. Tilsæt det smeltede let afkølede smør/chokolade. Sigt mel, bagepulver og kakao og vend det i dejen sammen med salt og mælk. Til sidst røres de tre slags chokolade i. Dejen fordeles i små muffinsforme og bages ved 200 gr. i ca. 15 minutter.
Jeg valgte at pynte mine muffins med små marengstoppe smagt til med kakao og appelsin. Men de kan også sagtens spises som de er 🙂 De har en super smag af chokolade.
Og minikonfirmanderne spiste med største fornøjelse.
På en regnvåd onsdag.
Jette
Anonym
Jeg elsker, at du kalder dem "chokolademuffins – med chokolade", for der findes godt nok mange opskrifter blot med kakao.
Jette Holm Rosendal
Hej. Og så må jeg indrømme at det faktisk er ikke helt så gennemtænkt som det måske kunne se ud. Men du har ret, der er mange opskrifter uden skygge af chokolade i, det undrer lidt 🙂