Endnu et brød 🙂 Opskriften er hver gang stort set den samme, men fyldet varierer, og det gør netop forskellen.

Jeg er stadig fascineret af græskarkerner, så de bliver brugt i dette brød. Det samme gør solsikkekerner. – Og selv om jeg netop har læst, at solsikkerkerner er fuglenes yndlingsfoder, så konkluderer jeg dog ikke – i lighed med Holbergs Erasmus Montanus: “At fugle synes godt om solsikkekerner. Jeg synes godt om solsikkekerner. Altså er jeg en fugl.” 🙂 Så langt fra!

Ud over kernerne kommer også de tørrede tranebær i. – De er bare perfekte i bagværk, hvis du spørger mig. Hermed er fyldet i mit brød præsenteret, og resten er ret ligetil.

Brødet blev bagt til menighedsrådmødet forleden og jeg opdagedefor sent, at jeg ikke havde fået taget et billede 🙂 Så her er, hvad der var tilbage.

Kernebrød

10 gr. gær

1 dl. surmælksprodukt

2 dl. vand

1 æg, fra en frisk høne

1 tsk. groft salt

1 tsk. sukker

25 gr. tørrede tranebær

25 gr. solsikkekerner

25 gr. græskarkerner

100 gr. fuldkornsmel

50 gr. havregryn

ca. 250 gr. hvedemel

Rør gæren ud i surmælksprodukt og vand og tilsæt de øvrige ingredienser. Hold dog lidt hvedemel tilbage, det er forskelligt, hvor meget mel en gærdej kan optage.

Æltes godt og sættes til hævning ca. to timer.

Æltes igennem og efterhæver – evt. i en hævekurv – før brødet bages ved 200 grader i ca. 35 minutter. Afkøler på en rist.

Det blev et godt brød, og passede både til lidt pålæg og noget ost – blandt andet en Gouda med basilikumpesto, den var ret god.

Og så blæser det igen 🙂 Jeg sidder og tænker på mine lidt seje konfirmander, for de må bare cykle herud uanset vejret. Og det gør de så!

God torsdag.

Jette