Som tidligere nævnt, så fik jeg blandt andet en hævekurv i julegave. Nu blev det tid til at afprøve den. Jeg har endnu ikke helt forstået ideen med den – ud over at brødet får en fin rillet overflade. Men det er naturligvis også en gevinst i sig selv 🙂

Selve brødopskriften kan være en hvilken som helst. Jeg fandt en opskrift med kerner på Arlas hjemmeside. Og tilpassede til det, der var i mit køkkenskab.

Billedet af det bagte brød er i øvrigt taget med mit nyeste indkøb af elektronik – som slet ikke har noget med bagning at gøre.

Men en iPad mini kom i går med posten – og det skabte nogen glæde og tog ret meget tid at blive dus med. Jeg er det heller ikke endnu – så det er en klar fordel at have Peter ved hånden, når jeg ikke kan finde ud af at komme hverken frem eller tilbage på skærmen 🙂

Men en smart lille sag er det nu!

Grovbrød i hævekurv (1 stk.)

1 dl. kerner ( jeg brugte mine hele rugkerner, andre kerner kan sagtens bruges)

1 dl. vand

1 spsk. olie

2 dl. mælk

1 dl. surmælksprodukt (jeg brugte skyr, som Trine havde efterladt i køleskabet)

10 gr. gær

½ tsk. sukker

1 tsk groft salt

30 gr. fuldkornshvedemel

ca. 300 gr. hvedemel

Kog kerner og vend ca. 15 minutter ved svag varme og under låg.

Hæld kernerne i en dejskål og køl dem ned med mælk og surmælksprodukt. Tilsæt de øvrige ingredienser – hold lidt af hvedemelet tilbage. Ælt til du har en fin dej, og sæt den til hævning – længe. Gerne et par timer.

Så æltes dejen på ny og formes til et en kugle og dumpes ned i hævekurven, som forinden er drysset godt med mel.

 

Efterhæver ca. ½ time – og så kommer det spændende. Den skal over på en plade med bagepapir. Jeg vendte kurven på hovedet og på magisk vis slap dejen kurven og landede ret pænt midt på pladen med en mindre sky af mel omkring sig.

Ind i ovnen – bages ca. 30 minutter ved 200 grader.

 

 

Så er der atter nybagt brød i huset – det er lidt luksus, men utrolig dejligt. Det gør morgenen lidt lettere.

 

Jette