Her følger så opskriften på en nøddemarengsbund. Den, jeg brugte i islagkagen. Men som også kan bruges til andet. – Med lidt frisk frugt og flødeskum, så vil den også smage godt.

Min søsters hasselnødder kommer igen til sin ret. Jeg har stået ganske længe og af flere omgange og knækket nødder, alt i mens tankerne har vandret på langfart. Det har været en god måde at bruge tid på. – Men til sidst havde jeg knækket så mange nødder, at der var nok til, at der kunne bages en nøddemarengs bund. Og som så kunne bruges til nevøens fødselsdag. Så var der ligesom lidt sammenhæng i tingene 🙂

Marengsnøddebund:

3 æggehvider fra glade høns

150 gr. flormelis

85 gr. grofthakkede hasselnødder

Pisk hviderne stive. Kom dernæst flormelis i og pisk ca. et minut til massen er sej og lækker. Fold med rolig hånd nøddekernerne i.

 

Læg bagepapir i en springform ( ca. 24 cm i diameter) og fyld dejen i.

Bages ved 150 grader i ca. 1 1/2 time.

Afkøles.

 

 

Tag forsigtigt den bagte bund ud af formen og fjern bagepapiret.

 

Og så er den klar til at blive  spist eller brugt – til det, du ønsker.

Og selv min søn, Peter, som ikke er super glad for nødder, syntes, at det gik an i denne kage. Se, så er meget nået 🙂

 

Jeg ønsker dig en dejlig onsdag.

Jette