Disse snitter blev serveret ved menighedsrådsmødet i sidste uge. De var ikke så vanskelige at lave og kunne laves i god tid. Det er ubetinget en fordel, når der er andre opgaver, der også skal løses, sådan lidt på tværs af det, man havde planlagt oprindeligt 🙂

En kage med tre forskellige slags chokoladecremer må alt andet lige blive en god kage – og en kage der er bedst i små portioner. Derfor har jeg valgt at lave små snitter 🙂 Men den kan også fint laves som en lagkage og serveres som sådan.

Og lad det være sagt med det samme: Sådan en snitte smager virkelig godt!

Triple chokolade snitter (8 stk)

Lagkagebund – se her

Fyld

40 gr. mørk hakket chokolade

1 dl. piskefløde

40 gr. lys hakket chokolade

1 dl. piskefløde

40 gr. hvid hakket chokolade

1 dl. piskefløde

Kom piskefløden i en gryde og kog den op. Fordel fløden over det hakkede chokolade, en ad gangen, og rør rundt til chokoladen er smeltet. Afkøles og sættes på køl til næste dag.

Pynt

Smeltet tempereret chokolade i  snirkler

Del lagkagebunden i to og flæk hver del i to – så der er fire bunde.

Pisk de tre cremer til blødt flødeskum.

Læg en bund på et fad og kom den mørke creme på. En bund lægges på, dernæst et lag hvid creme, endnu en bund, så den lyse creme og til sidst den sidste bund. Presses let sammen og køles, evt. i fryseren, så er den lettere at skære ud næste dag.

Inden servering skæres kagen i snitter og hvert stykke får en chokoladesnirkel på toppen.

Velbekomme – de er lækre.

Snirklerne og det tempererede chokolade vender jeg tilbage til i morgen.

Men så er det jo også første december i dag  – den smukkeste og kolde morgen at vågne op til. Og med chokolade kalendere at varme sig ved. Jeg fik nemlig endnu en kalender i adventsgave i går af ungerne. Det var faktisk ret godt 🙂

Ønsker dig en dejlig 1. december.

Jette