Jeg husker, at Tobias fra den store bagedyst fortalte om, hvordan han fandt nye opskrifter. Han googlede, og hvis der ikke dukkede noget op, så konkluderede han, at han havde fundet noget specielt og gik videre med det.

Jeg har det lidt modsat. Eller konkluderer i hvert fald anderledes. For hvis rigtig mange synes om en særlig kage eller småkage, så er det nok fordi den smager ret godt. Jeg tror i hvert fald det gælder om cookies 🙂

Så fra en bog (Kagedage) lånt på biblioteket kommer inspiration til disse cookies. Tranebær går igen – jeg synes stadig de er interessante at bage med. Og chokolade, tja det er der ikke så meget at sige til – det er bare godt.

Det er faktisk ikke længe siden, jeg skrev om nogen cookies, der ligner disse – så det her må være version 2

Cookies med hvid chokolade og tranebær (6-7 stk.) version 2

65 gr. smør

40 gr. sukker

40 gr. lys rørsukker

½ æg, fra en god høne

½ tsk. vaniljesukker

85 gr. mel

1 nip salt

en anelse kanel

1/4 tsk. bagepulver

50 gr. tranebær

30 gr. hvid chokolade, grofthakket

Pisk smør, de forskellige slags sukker, salt og kanel godt og grundigt. Pisk et helt æg sammen og tag halvdelen af det og pisk det i dejen. Sigt mel og bagepulver og vend det i sammen med tranebær og chokolade. Røres så alt melet er optaget. Sæt dejen i ret store klatter på en plade beklædt med bagepapir og bag kagerne ved 170 grader i ca. 15 minutter.

Og kagerne smager dejligt.

Men det er nok mest en temperaments sag, men jeg savner lidt grov struktur – savner havregryn og lidt at tygge på. Men disse cookies forsvinder nu alligevel lidt efter lidt 🙂

Helt sikkert når jeg får sat mig til rette i sofaen i aften. – Men inden da, skal mine konfirmander på Bibelrace (lære at finde rundt i Bibelen) og jeg skal sammen med mit gode personale på messen Kirkens forum Det er et nyt initiativ, hvor ting, der relaterer til kirken præsenteres, lige fra plænekippere til el-sparepærer og et foredrag om kirkelukning.

Så det er vist bare om at komme i gang med en lang og interessant dag.

Jette