Cookies?! Kan der snart koges mere suppe på den høne 🙂 Sagtens. For cookies smager altid godt, og der er virkelig mange varianter og forskellige fremgangsmåder.

Jeg skulle til et møde i aftes og var ikke helt sikker på, om der var noget til kaffen – eller om der var kaffe overhovedet 🙂 Så for at hjælpe mødet på vej, blev der bagt cookies, for så var der da lidt.

Et møde hvor opgaven var at revidere vedtægter og foreningsformål – det kræver i mine øjne lidt ekstra energi 🙂

Så her er opskriften på endnu en gang cookies – denne gang med tørrede tranebær og hvid chokolade. Bærene havde jeg købt for længe siden – på nettet fra et lille bitte firma med super service. Og så blev der åbnet for posen med det lækre mørke farin – det var en fryd at dufte til, og havde en skøn konsistens.

Cookies med tranebær og hvid chokolade (10 store stk.)

75 gr. smør

50 gr. mørk farin

50 gr. sukker

1 tsk. vaniljesukker

1 æg, fra en glad høne

70 gr. havregryn, gerne groft valsede

90 gr. mel

½ tsk. bagepulver

50 gr. tørrede tranebær

50 gr. hvid chokolade, grofthakket

Rør smør og de tre slags sukker godt. Pisk ægget i. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør til det hele er godt blandet. Sættes i klatter på en plade med bagepapir – med lidt plads i mellem hver.

Bages ved 175 grader ca. 15-17 minutter.

 

Kagerne smagte rigtig dejligt. Om det var det skønne farin, eller en blanding af det hele ved jeg ikke. Men lækre og bløde var de 🙂

 

Og gjorde lykke ved et ellers konstruktivt og effiktivt møde. Der er heldigvis et par stykker tilbage, de forsvinder sikkert i løbet af dagen.

 

Jette