Jeg har haft flere anledninger til at forsøge mig med disse lækre boller.

Briocher stammer oprindelig fra Frankrig og er fede, luftige og lækre. Fyldt som de er med æg, sukker og smør. De minder faktisk mest om en kage 🙂 Men går fint flækket og smurt med smør.

Både menighedsråd og personale har fået dem serveret.

Det ene sted var det som “kvajekage”. – Jeg havde ikke fået givet besked om, at der var en dåb en lørdag formiddag – heldigvis stillede mit gode personale op alligevel, selv om det var med kort varsel. Og efter den korte dåbsgudstjeneste blev der så drukket kaffe og spist briocher 🙂

Da jeg bagte til menighedsrådet, blev dejen formet til et brød i stedet for.

Briocher (10 stk. – eller et brød)

250-300 gr. mel

75 gr. smør/margarine

½ tsk. salt

20 gr. gær

1 dl. mælk/fløde

2 æg, fra morgenfriske høns

2 spsk. sukker

I en skål kommes 250 gr. mel og salt og smørret smuldres i. Rør gæren ud i mælken, pisk æg og sukker let sammen og tilsæt mælk og æg til melblandingen. Rør godt og ælt til sidst med lidt mere mel.

Sættes til hævning ca 1½ time.

Æltes igennem igen og deles i 12 stykker – de to stykker deles hver i 5 små stykker. Der formes 10 boller og oven på hver sættes en lille kugle af den resterende dej.

Efterhæver ½ time inden bollerne bages ved 225 grader ca. 10 – 12 minutter. Gærdej har det med at gå lidt sine egne veje, når det bages 🙂 så bollerne beholdt ikke helt den fine form, de havde fra start af.

Dejen kan også formes til brød – deles i 4 store boller og sættes tæt sammen i en form, og der klippes et kryds i toppen af hver bolle. Efterhæver og sættes ind i den 225 grader varme ovn, men der skrues straks ned til 200 grader. Bagetiden for brødet er ca. 30 minutter – de sidste 5 minutter uden form.

Billederne her er fra to omgange 🙂 og hver gang smagte briocherne bare fint. Nok ikke som hverdagsbrød, men som en variation og ved særlige lejligheder. Lækkert er det i hvert fald.

God tirsdag – på en efterårskølig morgen.

Jette