Denne weekend bliver lidt anderledes end så mange andre 🙂
Jeg skal nemlig til Nordjylland, hvor jeg – ud over at besøge min far – også skal til bryllup. Det er altid festligt. Men denne gang noget ganske særligt, idet det er min gamle klassekammerat fra folkeskolen, der skal giftes. Jeg glæder mig meget til at være med.
Ud over forventningen til vielse og fest, så medbringes også lidt bagværk. Der er blevet bagt et lækkert franskbrød – det bliver altid værdsat, når det kommer på bordet, så det må bare med 🙂
Derudover bliver der medbragt en marengsbund – så kan der altid laves en pavlova. Toppet op med flødeskum smagt til med ribssirup. Og pyntet med hjemmesyltede jordbær – og måske nogle friskplukkede hindbær.
Små marengstoppe, som enten kan spises som de er – de er ret lette og lækre. Men de kan også komme på toppen af pavlovaen og blande sig med den friske frugt.
Da jeg i går var ude at hente gaven til brudeparret (i butikken her) faldt jeg over noget mørk farin fra rørsukker. Det lød så tilpas spændende, at det også kom med hjem. Og anderledes end det, vi normalt kalder farin – som jo er almindeligt hvidt sukker tilsat rørsukkersirup. Og selv om jeg ikke kunne forstå et ord af det, der stod på posen her, så ser den danske varebetegnelse ud til, at dette er fremstillet på en anden måde.
Nu spekulerer jeg på, hvad jeg lige kan anvende det i. Men mon ikke det vil smage ret godt i nogle cookies?
Du ønskes en dejlig sommer weekend.
Jette
Anonym
Er det lidt som muscovadosukker? Det er jo også mørkt sukker fra sukkerrør?
vh/Karen
Jette Holm Rosendal
Det tror jeg, du har ret i. Jeg har endnu ikke haft åbnet for posen, så jeg har stadig til gode at smage sukkeret 🙂