Til bryllup …

Denne weekend bliver lidt anderledes end så mange andre 🙂

Jeg skal nemlig til Nordjylland, hvor jeg – ud over at besøge min far – ogsĂĄ skal til bryllup. Det er altid festligt. Men denne gang noget ganske særligt, idet det er min gamle klassekammerat fra folkeskolen, der skal giftes. Jeg glæder mig meget til at være med.

Ud over forventningen til vielse og fest, sĂĄ medbringes ogsĂĄ lidt bagværk. Der er blevet bagt et lækkert franskbrød – det bliver altid værdsat, nĂĄr det kommer pĂĄ bordet, sĂĄ det mĂĄ bare med 🙂

Derudover bliver der medbragt en marengsbund – sĂĄ kan der altid laves en pavlova. Toppet op med flødeskum smagt til med ribssirup. Og pyntet med hjemmesyltede jordbær – og mĂĄske nogle friskplukkede hindbær.

SmĂĄ marengstoppe, som enten kan spises som de er – de er ret lette og lækre. Men de kan ogsĂĄ komme pĂĄ toppen af pavlovaen og blande sig med den friske frugt.

Da jeg i gĂĄr var ude at hente gaven til brudeparret (i butikken her) faldt jeg over noget mørk farin fra rørsukker. Det lød sĂĄ tilpas spændende, at det ogsĂĄ kom med hjem. Og anderledes end det, vi normalt kalder farin – som jo er almindeligt hvidt sukker tilsat rørsukkersirup. Og selv om jeg ikke kunne forstĂĄ et ord af det, der stod pĂĄ posen her, sĂĄ ser den danske varebetegnelse ud til, at dette er fremstillet pĂĄ en anden mĂĄde.

Nu spekulerer jeg pĂĄ, hvad jeg lige kan anvende det i. Men mon ikke det vil smage ret godt i nogle cookies?

Du ønskes en dejlig sommer weekend.

Jette

Forrige indlæg

Bagelyst

Næste indlæg

Tærte og loppefund

2 Kommentarer

  1. Anonym

    Er det lidt som muscovadosukker? Det er jo også mørkt sukker fra sukkerrør?
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Det tror jeg, du har ret i. Jeg har endnu ikke haft åbnet for posen, så jeg har stadig til gode at smage sukkeret 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal