I går i min frokost pause, sad jeg på terrassen på yndlingspladsen og bladrede gennem endnu en bagebog lånt på biblioteket.

Denne gang var det Annemette Voss: “Bagelyst”, jeg havde fået fat i. Bogens titel spiller naturligvis på, at hun vandt den store bagedyst i 2013, men jeg synes godt, bogens titlen kunne have været lidt mere spændende.

Men bortset fra det, så virker bogen umiddelbart tilgængelig, overskuelig, med gode illustrationer og gode fif – og alt i alt nede på jorden.

For eksempel var der en god beskrivelse af, hvordan et cornet laves (et lille kræmmerhus til brug, når der skal laves fine chokolade- eller glasur streger)

Og når hun beskriver, hvordan chokoladeganache skal laves, så har hun et helt afslappet forhold til det – så alle kan være med 🙂

Og så fornyede hun lidt nogle klassiske opskrifter – lavede f. eks. en kiksekage uden palmin, men med fløde og chokolade, og fyldt med nødder og pyntet med frugt. Den må prøves!

Bogen gav en lyst til at gå i gang med at bage endnu en kage – og det er vel et af målene med sådan en bog 🙂

Kiksekagen blev afprøvet – i en hurtig version – i muffinsforme – og er slet ikke så fin og akkurat, som i Annemettes bog. Og kagen smager heller ikke som min barndomskiksekage. Men den smager godt!

Men kiks, chokolade og nødder – det går nu aldrig helt galt.

I dag bages brød, for i morgen går turen nordpå – igen igen. Både for at besøge min far, men også for at være med til bryllup – men mere om det i morgen.

God torsdag.

Jette