Brød og kunst

Jeg havde håbet, at jeg i dag kunne vise et fint flettet brød – af fem strenge og flot formet. Et kunstfærdigt brød.

Jeg havde set en video på youtube – men det var ikke helt nok. Så efter to forsøg blev dejen æltet igen og flettet som en helt almindelig fletning. Lidt træls, men jeg forsøger igen en anden dag.

Men det er selvfølgelig ikke kun skidt – for nu er der nybagt brød i huset. Og det synes jeg altid er godt.

I går bød på besøg på messen “Kirkens Forum”. En fagmesse med præsenterede og viste, at kirken er ikke kun gudstjeneste og kirkelige handlinger. Det er også en arbjedsplads, hvor der skal bruges store maskiner og små el-pærer og kommunikeres og laves pr. Der var det hele.

Det bedste jeg faldt over, og som er helt nyt – var en lille Pixibog om Jesu fødsel, udgivet af Bibelselskabet. Den var genial som en lille gave til de børnehavebørn og andre, som kommer i kirke op til jul.

Men derudover så var der også en del kunst og kunsthåndværk.

Jeg nød især at se Bjørn Nørgårds skitser til altertavlen i Christianskirken i Fredericia. Bjørn Nørgårds måde at udtrykke sig på er på en gang voldsom, men samtidig meget gennemtænkt.

Her er det Noahs ark, der står på Ararats bjerg og duen med kvisten i næbbet.

Skitserne blev siden lavet om til glasmosaikker. Og de er helt klart et besøg værd. Der er stof til eftertanke og stof til mange prædikener 🙂

Og her er det Jesus, der med Guds hjælp får to fisk og fem brød til at strække, så mange mættes.

Kunst er utrolig mange ting. Og lidt pudsigt, så er det at bage også ofte at skabe små kunstværker – det er bare om at gå i gang.

Rigtig god weekend.

Jette

Forrige indlæg

cookies – igen igen, med chokolade og tranebær

Næste indlæg

Smugkig på næste uges Familie Journal

2 Kommentarer

  1. Karen

    Altid dejligt med lidt ny inspiration. Apropos pixibog – Kender du den her, Jette? Vidnet af Robert Westall? Det er den sødeste bog om Jesu fødsel. Jeg fik den i julegave for et par år siden, og den er så smuk, og man bliver så glad af den. http://www.saxo.com/dk/vidnet_robert-westall_indbundet_9788789190594
    God weekend!

  2. Jette Holm Rosendal

    Nej den kender jeg ikke, men den ser spændende ud, så jeg vil fluks gribe fat i den. For lige netop til juleevangleit er det også bare godt med ny inspiration 🙂 Så tak for tippet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal