Men farvestrålende og med muligheder. Sådan er det, jeg vil fortælle om i dag.
Farvestrålende og med tydelig duft af stjerneanis, sådan er den granatæblesirup, som jeg kogte i går. For flere dage siden købte jeg et granatæble, fordi jeg synes, det er flot og anderledes. Men granatæblet blev bare mere og mere runken – for jeg er ikke god til at få det brugt. Jeg bryder mig ikke om de bitte små kerner, der inde i hver eneste lille bær – eller hvad man nu ellers kalder dem.
Men så fandt jeg en god ide her på Valdemarsro
Der blev lavet granatæblesirup – og kernerne bliver siet fra. Det måtte være vejen frem 🙂
Granatæblesirup
1 granatæble
3 spsk. sukker
1 spsk. honning
1 stjerneanis
Pil alle kernerne ud af skallen – de hvide hinder skal helt af. Kom kerner og de øvrige ingredienser i en lille gryde og kog op. Koger ved svag varme uden låg i ca. 25 minutter. Sigtes og hældes på en rent glas – jeg havde skyllet det i vodka først 🙂
Så nu har jeg et fint lille glas med en flot farvestrålende sirup – men jeg ved ikke helt, hvad jeg kan bruge siruppen til. – Men måske til en dressing over en salat eller sammen med rødkål – til jul. Eller blandet med lidt flødeskum, det må give en fantastisk farve.
Måske du har noget erfaring med at bruge granatæbler på denne måde?
God dag – min begyndte med at jeg blev vækket af enorme traktorer, der kørte lige forbi præstegården med tonstunge læs af møg. Hold nu op, hvor det larmede 🙂 Ingen tvivl om, at det er på landet jeg bor.
Jette
Karen
Det er sæson for møg, Jette 🙂 Min bondemand bruger weekenderne på samme måde for tiden, og der er en decideret rustik aroma i luften, som også hænger ved katten og hunden. Landlivets glæder….
Jette Holm Rosendal
🙂 Ja, den er svær at komme uden om …