Alt andet end bagning :-)

Men farvestrålende og med muligheder. Sådan er det, jeg vil fortælle om i dag.

Farvestrålende og med tydelig duft af stjerneanis, sådan er den granatæblesirup, som jeg kogte i går. For flere dage siden købte jeg et granatæble, fordi jeg synes, det er flot og anderledes. Men granatæblet blev bare mere og mere runken – for jeg er ikke god til at få det brugt. Jeg bryder mig ikke om de bitte små kerner, der inde i hver eneste lille bær – eller hvad man nu ellers kalder dem.

Men så fandt jeg en god ide her på Valdemarsro 

Der blev lavet granatæblesirup – og kernerne bliver siet fra. Det måtte være vejen frem 🙂

Granatæblesirup

1 granatæble

3 spsk. sukker

1 spsk. honning

1 stjerneanis

Pil alle kernerne ud af skallen – de hvide hinder skal helt af. Kom kerner og de øvrige ingredienser i  en lille gryde og kog op. Koger ved svag varme uden låg i ca. 25 minutter. Sigtes og hældes på en rent glas – jeg havde skyllet det i vodka først 🙂

Så nu har jeg et fint lille glas med en flot farvestrålende sirup – men jeg ved ikke helt, hvad jeg kan bruge siruppen til. – Men måske til en dressing over en salat eller sammen med rødkål – til jul. Eller blandet med lidt flødeskum, det må give en fantastisk farve.

Måske du har noget erfaring med at bruge granatæbler på denne måde?

God dag – min begyndte med at jeg blev vækket af enorme traktorer, der kørte lige forbi præstegården med tonstunge læs af møg. Hold nu op, hvor det larmede 🙂 Ingen tvivl om, at det er på landet jeg bor.

Jette

Forrige indlæg

Lækre marengs med mandler og chokolade

Næste indlæg

cookies – igen igen, med chokolade og tranebær

2 Kommentarer

  1. Karen

    Det er sæson for møg, Jette 🙂 Min bondemand bruger weekenderne på samme måde for tiden, og der er en decideret rustik aroma i luften, som også hænger ved katten og hunden. Landlivets glæder….

  2. Jette Holm Rosendal

    🙂 Ja, den er svær at komme uden om …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal