Små Kajkager

Jeg tror ikke, at jeg før har spist en Kajkage! Men det har Peter til gengæld. Og så syntes jeg, det kunne være lidt sjovt at prøve at lave Kajkager til hans fødselsdag.

Jeg lavede dem i halv størrelse – det, synes jeg, er en mere passende størrelse (fordi jeg ikke er særlig vild med smørcreme :-))

Kajkager blev også lavet i den store bagedyst, og det er derfra jeg har opskriften. Her tilføjet mine kommentarer. Det er en lidt omstændelig proces – jeg tror, der kan findes opskrifter med lidt flere genveje 🙂

Små Kajkager (15 stk.)

Mazarinbund – opskrift her

Udstik runde kager ca. 3 – 4 cm i diameter. (Der er noget bund i overskud)

Smørcreme

60 gr. smør, blødt

35 gr. flormelis

1 tsk. vaniljesukker, gerne hjemmelavet

1 tsk. frysetørret hindbær

Smør og de to slags sukker piskes grundigt og til sidst piskes hindbærene med.

Italiensk marengs

50 gr. hindbær

½ dl. vand

60 gr. sukker

1 æggehvide

10 gr. flormelis

Vand og hindbær koges under låg ca. 5 minutter. Sies og saften kommer tilbage i gryden sammen med sukkeret og koger kraftigt indtil en tyk sirup. (En dråbe saft samler sig, hvis den dryppes i koldt vand)

Æggehvide og flormelis piskes til det skummer og den kogende hindbærsukkerlage piskes i. Pisk ret længe og sæt marengsen på køl, inden den vendes i smørcremen. Cremen skal føles blød og lækker. Du skal kun bruge ca. halvdelen af marengsen. Kommes i en sprøjtepose og er klar til brug.

Overtræksmarcipan – af 200 gr. marcipan. Se opskrift her

Tag lidt fra og farv det rødt, resten farves grøn.

Endvidere bruges

lidt hindbærsyltetøj

hvid glasur

en anelse smeltet chokolade

På de små bunde kommes lidt hindbærsyltetøj. Sprøjt en top af creme på hver kage. Sættes derefter på køl.

Del den grønne marcipan i 15 små stykker, og rul dem ud til cirkler – ca. 9 cm. i diameter. Jeg lagde marcipanen ind i et plastikchartek, så var den let at rulle ud, uden at den hang i bordet. Beklæd hver kage med et stykke marcipan.

Og så kom de på køl igen 🙂

Den røde marcipan rulles til en strimmel og skæres til små tunger. Tag kagerne ud og skær en slids midt på og sæt tungen på.

Rør lidt hvid glasur, ikke for tynd, og kom det i et kornet (lille kræmmerhus af bageparpir) og lav øjne på kagerne. Sæt dem igen på køl.

Smelt lidt mørk chokolade og sæt/tegn en mørk prik på glasuren.

Og Kaj er færdig!

Kagerne blev godt modtaget og spist med fornøjelse. Jeg synes størrelsen var helt perfekt – man kunne jo bare tage en mere, hvis man syntes en var for lidt.

God mandag – tidligt lyst og tidligt mørkt.

Jette

Forrige indlæg

Kage til sønnens fødselsdag

Næste indlæg

Ad hoc kor og kager

4 Kommentarer

  1. Karen

    De er sjove, de kajkager. Men sikke et arbejde med at få dem lavet. Men hvad gør man ikke for ungerne?
    🙂 Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    🙂 enig. Men jo heldigvis også lidt sjove at lave.

  3. Fossdal

    Mums de ser lækre ud. Jeg har for nylig været på flødebolle kursus, tror teknikken er meget det samme. Det tog for evigt at lave 15 flødeboller, men de smagte fantastisk:-)

  4. Jette Holm Rosendal

    Tak 🙂 Og ja især nedkølingen af marengsen tog tid – jeg snød lidt (og satte den i køleskab) Og det gik 🙂
    Men i øvrigt da et spændende kursus du har været på.
    venlig hilsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal