Jeg har tænkt lidt over, hvad fyldet nu skulle være i min lagkage med de lyse bunde.
I Kvickly faldt jeg over en flaske økologisk hyldeblomstsaft – til meget fornuftig pris, og tænkte at det måtte da kunne bruges i en creme.
En søgning på nettet viste, at jeg ikke var den eneste, der havde fået den glimrende ide 🙂 Men jeg har aldrig smagt sådan en creme.
Jeg valgte at bruge opskriften på vaniljecreme og udskiftede lidt af mælken med hyldeblomst saft.
Frugt skal der også i lagkagen – og da jordbærssæsonen er forbi, blev det frosne råsyltede jordbær og brombær i stedet.
Hyldeblomstcreme
1 dl. mælk
½ dl. hyldeblomstsaft, ufortyndet
1 spsk. maizena
25 gr. sukker
1 æg fra en let løbende høne
1/3 vanillestang
½ dl piskefløde
Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme stang og de øvrige ingredienser – undtagen fløden – op i en gryde og bring det langsomt i kog. Pisk mens det koger op.
Når cremen er blevet tyk og har kogt igennem, kommes den i en skål for at køle af. For at undgå at der kommer “skind” på overfladen, lægges film ned ovenpå.
Når cremen er helt kold vendes den piskede fløde i – og den tomme vaniljestang fiskes op.
Cremen smager rigtig dejlig – men ikke særlig meget af hyldeblomst. Så jeg må vist eksperimentere lidt mere 🙂
På et rodet spisebord mellem ledninger og computere blev drengene inviteret på lagkage. Og det syntes de heldigvis var en rigtig god ide. Og lagkagen smagte godt – selv på en varm sommerdag med torden i luften.
Drengene og en kammerat tager i dag en tur i Legoland 🙂 Super idé, og jeg er sikker på de tre unge mænd får en herlig dag.
God mandag.
Jette
Skriv et svar