Jeg har tænkt lidt over, hvad fyldet nu skulle være i min lagkage med de lyse bunde.

I Kvickly faldt jeg over en flaske økologisk hyldeblomstsaft – til meget fornuftig pris, og tænkte at det måtte da kunne bruges i en creme.

En søgning på nettet viste, at jeg ikke var den eneste, der havde fået den glimrende ide 🙂 Men jeg har aldrig smagt sådan en creme.

Jeg valgte at bruge opskriften på vaniljecreme og udskiftede lidt af mælken med hyldeblomst saft.

Frugt skal der også i lagkagen – og da jordbærssæsonen er forbi, blev det frosne råsyltede jordbær og brombær i stedet.

Hyldeblomstcreme

1 dl. mælk

½ dl. hyldeblomstsaft, ufortyndet

1 spsk. maizena

25 gr. sukker

1 æg fra en let løbende høne

1/3 vanillestang

½ dl piskefløde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og mas dem med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme stang og de øvrige ingredienser – undtagen fløden – op i en gryde og bring det langsomt i kog. Pisk mens det koger op.

Når cremen er blevet tyk og har kogt igennem, kommes den i en skål for at køle af. For at undgå at der kommer “skind” på overfladen, lægges film ned ovenpå.

Når cremen er helt kold vendes den piskede fløde i – og den tomme vaniljestang fiskes op.

Cremen smager rigtig dejlig – men ikke særlig meget af hyldeblomst. Så jeg må vist eksperimentere lidt mere 🙂

På et rodet spisebord mellem ledninger og computere blev drengene inviteret på lagkage. Og det syntes de heldigvis var en rigtig god ide. Og lagkagen smagte godt – selv på en varm sommerdag med torden i luften.

Drengene og en kammerat tager i dag en tur i Legoland 🙂 Super idé, og jeg er sikker på de tre unge mænd får en herlig dag.

God mandag.

Jette