Der er ikke blevet bagt meget de seneste dage. Påsken er gået med at holde og forberede de mange gudstjenester – og faktisk også hvile lidt ud oven på turen til Tyrkiet. Og så har vejret også bare været så solrigt og varmt, at det indbød til at være udendøre 🙂

Men jeg fandt alligevel en opskrift på nogle lækre scones, som måtte prøves. Igen fordi opskriften lød lidt anderledes end den, jeg plejer at bruge. Den opskrift er endnu ikke kommet på bloggen, men finder vej hertil en dag.

Denne opskrift stammer fra Odense marcipan. Og med både marcipan og hvid chokolade i dejen – ja så er interessen vakt. Bemærkelsesværdigt er det, at der ikke skal smør i!

Jeg reducerede igen lidt i størrelsen.

Scones (ca. 15 små hjerter)

175 gr. mel (jeg erstattede 25 gr. med grahamsmel)

1 tsk. bagepulver

50 gr. marcipan, revet

35 gr. hvid chokolade, grofthakket

3/4 dl. juice (appelsin eller multijuice)

3/4 dl piskefløde

Bland mel, bagepulver, marcipan og chokolade. Tilsæt først juicen og rør godt. Dernæst piskefløden – lidt af gangen, indtil dejen kan æltes og ikke klistrer.

Dejen rulles ud i 1½ cm tykkelse og udstik små scones. Jeg valgte at lave dem i hjerteform (nu var det påske, og noget med: kærligheden, hjertegløden, stærkere var her end døden (DDS 192,3))

Den sidste lille klump dej blev blot rullet ud og lagt på pladen med bagepapir sammen med de andre scones.

Bages ved 200 grader i ca. 12 – 14 minutter.

De bagte scones blev fine og holdt nogenlunde formen. – Men problemet er lidt den chokolade, som ligger nær den udstukne kant, den smelter og flyder ud – og det er jo lidt ærgerligt.

Den lille udrullede restdej klarede det meget bedre. Så måske det var bedre at lave 5-6 større scones og ridse dem i kvarte, så chokoladen var lidt mere “lukket” inde.

Men de små scones smagte fint. Jeg spiste dem som de var. Men de vil sikkert også gøre sig godt smurt med smør 🙂

Velkommen tilbage til hverdagen – de dage, der heldigvis er flest af.

Jette