Aller først – så er det dejligt at være tilbage i Danmark. Og dernæst er det rigtig fint at være tilbage i blog-verdenen igen 🙂

Jeg har netop været en uge på ferie i Tyrkiet sammen med mine tre dejlige børn.

Renaissance

Det har været en dejlig uge uden ansvar, bekymringer og computer. Alt det blev efterladt herhjemme og i stedet sagde vi goddag til afslapning, opvartning og nogen sol 🙂

Netop ankommet og første frokost – lidt trætte, vi havde været tidligt oppe.

Jeg havde forestillet mig, at vi skulle være lidt kulturelle undervejs – det blev vi ikke.

Men vi boede på et fint gammelt hotel – Renaissance i Beldibi (nær Antalya) – med all inclusive. Det vil sige kæmpe buffet tre gange dagligt, drikke og drinks ad libitum og en kagebar i hotels midte.

Kagebar 🙂

Udenfor var der sol, pool og zumba om dagen og i pianobaren underholdning om aftenen. Så tiden gik egentlig hurtigt, mens der blev læst nogle bøger og spist rigeligt. Det var som om linningen i shortsene blev mindre og mindre.

Her er en af dagenes eftermiddagskaffe – cheesecake og hindbærtærte.

 

Cola og kage

 

Temperaturen lå omkring de 20 grader – bestemt meget tilpas. Ungerne var i poolen og prøvede vandrutchebaner. – Jeg havde tæerne i – og konkluderede lynhurtigt, at det var alt for koldt 🙂

Morgenmaden bød på meget lækkert. Selv om mine børn er voksne 🙂 så var pandekagerne med chokolade sauce stadig et stort hit!

Og se så her, hvad buffetten også bød på:

Hel bitavle

 

En hel tavle fra et bistade, hvor honningen dryppede ned i en skål.

Så ovenpå min yoghurt med friske jordbær og müsli kom helt friskt ufiltreret honning!

Det var lækkert 🙂

All inclusive er som nævnt ensbetydende med buffet, og mad til mange, gemt i store beholdere. Begrebet tallerken servering findes ikke her – til gengæld var tjenerne meget hurtige til at fjerne ens tallerken, når man holdt op med at spise. Så tog man bare en ny tallerken til næste omgang.

Krydderi bar

Med fare for at gøre det tyrkiske køkken uret – så vil jeg beskrive det som krydret, blødt og sødt. Der var mage kogte, marinerede grøntsager, fritterede fisk og utrolig søde kager. De smagte dejligt, når man sad i Tyrkiet, men jeg er ret sikker på, at smagsoplevelsen vil være anderledes, hvis de blev serveret her hjemme.

Jordbærfestival

Den sidste dag vi var der, var dagen for den årlige jordbærfestival. Midt i april – her var det tydeligt at vejret var mildere, så jordbærene allerede var modne. Og det var bestemt en god oplevelse. At blive mødt med jordbær dyppet i chokolade og champagne i glasset klokken 8 om morgenen – var festligt. Og resten af dagen var jordbær det gennemgående tema. Og bærene smagte vel og mærke skønt.

🙂

Haven og parken var meget velholdt. Blomsterne stod på snorlige rækker.

Det var en dejlig uge. Men godt, at det stadig er dejligt også at komme hjem. Tyrkiet – tja, jeg ved ikke meget mere end da jeg rejste, så måske skal turen gå dertil igen en anden gang.

Nu glæder jeg mig til igen at stå i eget køkken. Og også her på bloggen komme til at fortælle lidt om mine skønne og overraskende fødselsdagsgaver 🙂

Og sikke en skøn lørdag i Danmark – græsset er blevet slået. Med en almindelig plæneklipper, for havetraktoren strejker stadig 🙂

Jette