Tænk, at man kan vågne op, og som noget af det første tænke på og glæde sig til, at i dag skal den engelske julekage pakkes ud og beklædes med marcipan 🙂 At stå op og glæde sig til duften, farven og smagen.

Men ikke desto mindre, så var det sådan, jeg havde det her til morgen. Og den gode stemning – glæde og forventning – fortsatte, da morgenkaffen blev drukket i selskab med en god og munter artikel i Kristeligt Dagblad – et interwiev med præsten Johannes Møllehave.

Og det var muntert fortalt og skrevet – en bevidst vinkel – for Møllehave pointerede: “Man skal grine, ellers er det spild af tid at læse” Og det er let at komme til at grine i selskab med ham, for han har en udsøgt og fantastisk evne til at lege med ord, både sine egne og andres.

Her skal blot nævnes et enkelt eksempel – på sproglig snilde og eftertænksomhed:

“Søvnløshed er tegn på liv, du søde.

vi kan jo altid sove ud, når vi er døde.” ( Johhannes Møllehave 2013)

Men mit anliggende i dag er egentlig et helt andet – nemlig færdiggørelsen af min engelske julekage,  eller i hvert fald halvdelen af den. Meningen er så, at den afleveres til min mor i morgen – så håber jeg hun vil nyde den og kunne tænke på hendes tid i England.

Igen er det ærgerligt, at dufte ikke kan trænge gennem skærmen, for kagen duftede lifligt, da den blev befriet for al filmen.

Den ene halvdel blev pakket ind igen og lagt tilbage i køleskabet. Den pyntes senere.

Nu blev den anden del smurt med abrikossyltetøj. Jeg lunede det i mikroovnen, så det blev lidt flydende.

Dernæst udrullede jeg marcipan (ca. 200 gr.). Igen gjorde jeg det ved hjælp af en plastlomme, det gik rimelig let.

Update: de senere år har jeg brugt overtræksmarcipan – det er lidt lettere at arbejde med 🙂

Og til allersidst – det sjove – nemlig at lave lidt pynt til kagen. Også lavet i marcipan.

Jeg kommer ikke hvid glasur på – jeg synes det bliver for tørt og for sødt, jeg kan bedre li’ den rene marcipan smag. Og må så leve med at farven er marcipanfarvet og ikke hvid 🙂

Nu er det kun at vente på, at der bliver mulighed for at smage kagen.

Og sådan slutter november måned – min første på bloggen.

Jette