Jeg er ret vild med brød med smag. Og hvidløgsbrød og hvidløgsflutes er i høj kurs 🙂 Tidligere har jeg forsøgt mig med et hvidløgsbrød, der er rullet som en roulade – og det blev ikke helt fint. Så nu har jeg prøvet igen. Og denne gang gik det bedre 🙂

Hvidløgsbrød

2½ dl. koldt vand

10 gr. gær

1 tsk. salt

1 spsk. olie

50 gr. grahamsmel (evt. lidt mere)

ca. 350 gr. hvedemel

Det hele æltes sammen til en lækker dej, den sættes til hævning på køkkenbordet et par timer.

Fyld:

60 gr. smør/margarine

2-3 fed knust hvidløg

1 spsk. hakket persille (persille fra frost er også fint)

Rør smør, hvidløg og persille godt sammen. Det skal være forholdsvis blødt, så er det lettere at smøre ud på dejen.

Den hævede dej æltes igennem og rulles ud til en stor firkant (ca. 30 x 40 cm) Fyldet fordeles jævnt på dejen og nu rulles den sammen fra den korte led – ligesom en roulade. Læg brødet i en brødform (1,7 l) og skær en dyb rille midt i brødet, så lagene skilles lidt af.

Lad brødet hæve mens ovnen varmer op til 220 grader og bag brødet ca. 25 minutter. Lad det køle et par minutter i formen, inden det vendes ud og køler af. Inden det så spises med velbehag 🙂

Vi spiste det til kartoffelporresuppe. Men det vil smage godt til et hvilket som helst måltid, hvis du spørger mig 🙂

God weekend – en blæsende en af slagsen.

Jette