I weekenden er der lavet appelsinmarmelade 🙂 Både efter den opskrift jeg altid har brugt – og efter en ny opskrift. Grunden til, at jeg gerne ville prøve en ny, er, at den gamle opskrift giver en let bitter marmelade. Det smager fint, men også lidt specielt.

Så nettet blev gennemsøgt – og jeg endte med at lave denne lille portion. Appelsiner og citron er naturligvis økologisk.

Appelsinmarmelade med rørsukker

2 appelsiner

½ citron

1 dl. vand

100 gr. rørsukker

Skræl appelsinerne og citronen fint, så der kommer så lidt som muligt med af det hvide med på skrællen. Jeg brugte en kartoffelskræller til formålet. Kom skrællerne i en gryde sammen med vandet og kog det ca. ½ time. Appelsinen befries fra den hvide hinde og skæres så i mindre stykker. Det samme gøres med citronen. Det hele kommes ned til skrællerne og koger videre ca. ½ time, hvorefter sukkeret tilsættes. Koger stille under låg ca. en times tid. Køler lidt af, inden det køres på minihakkeren. Kommes på rene glas, der er skyllet med lidt spiritus.

Og uanset smag, så er farven fantastisk. Helt naturlig og uden et eneste tilsætningsstof 🙂

Nu har jeg vist nok til denne vinter – og vil hver dag glæde mig over smag og farve.

God mandag.

Jette