Jeg har før lavet appelsinmarmelade og brugt Karens opskrift. Og den er super god og enkel. Men nu kommer den lige her på min egen blog – og i en lidt mindre udgave 🙂

De første dage af december har været noget grå, så da lyser den solskinsgule marmelade bare godt op 🙂

Appelsinmarmelade (3-4 glas)

1 øko citron

3 øko appelsiner

300 gr. sukker

1½ dl. vand

Appelsin og citron skæres i skiver og trekanter.

Vand, appelsin og citron kommes i en gryde og trækker natten over inden det sættes til at koge. Småsimrer godt en times tid under låg. Så tilsættes sukker og det koger videre ca. 30 minutter, stadig under låg. Jeg lod det køle en anelse af inden det hele kom i foodprocessoren og blev kværnet til en lækker marmelade.

Det blev så fordelt i genbrugsglas, med forkerte labels, men pyt, det smager fortrinligt alligevel. Bittert og sødt på samme tid.

Her er det kommet på et stykke Lucia brød. Det smager godt.

I stedet for at bage små Lucia brød, som det sig hør og bør, så lavede jeg et stort brød og tilsatte rosiner. Det fungerer så fint, og rosinerne bliver ikke brændt af undervejs 🙂

Og hvis jeg tænker videre over værtindegaver – så tror jeg altså godt at et glas hjemmelavet appelsinmarmelade vil vække glæde og tilfredshed hos modtageren. Forudsat naturligvis at vedkommende bryder sig om den slags marmelade.

Jeg vil nyde det nykogte marmelade hen over december – og så ser vi hvor langt det strækker. Måske der skal laves lidt mere i januar, hvor appelsinerne også er perfekte at sylte. Vi må se 🙂

God onsdag.

Jette