At skrive om is pĂĄ en bageblog er lidt en tilsnigelse 🙂 Men is gĂĄr trods alt fint sammen med meget bagværk – sĂĄ det holder vist alligevel.

Men forleden var der piskefløde til 3 kr. for 2½ dl. i Netto – fordi det var sidste salgsdag – et sĂĄdant tilbud er bare umuligt at gĂĄ forbi. Og med de glade høns, der flittigt leverer to æg om dagen, sĂĄ er der fin basis for at lave en omgang is.

Denne opskrift er med mandelkrokant – og rækker vel til 4 – 5 personer.

Mandelkrokant

25 gr. mandler, smuttede

60 gr. sukker

Rist de smuttede mandler ca 5-10 minutter i ovnen ved 200 grader og lad dem køle af. Hak dem groft.

Kom sukkeret i en lille gryde og smelt det ved god varme. Pludselig går det lidt stærkt, det er lysebrunt og så er det om at få mandlerne i og gryden løftet fra varmen. Rør godt og fordel massen på bagepapir.

NĂĄr det er kølet af hakkes det groft – og kommes i lufttætglas.

Is

2 æggeblommer fra friske høns

50 gr. sukker

2 1/2 dl. piskefløde

Pisk fløden til let skum. Æggeblommer og sukker piskes godt og luftigt. Fold forsigtigt flødeskummet i, og vend til sidst den hakkede mandel krokant i.

Kom iscremen i en beholder eller form og sæt den i fryseren.

 

SĂĄ er det bare at vente.

Og håbe at isen kan vendes ud på et fad 🙂

Det lykkedes, men formen var ikke den mest velegnede, nĂĄr det kom til at fĂĄ isen løsnet – og samtidig se pæn ud!

 

 

Her er den sĂĄ – vendt ud og med flødeskumskant og marcipanroserne fra forleden.

Klar til at blive serveret – jeg tror, det bliver i weekenden 🙂

 

God majdag.

Jette