Da jeg spiste brunch på Café Lava sidste weekend, servede de et lækkert nybagt franskbrød med græskarkerner. Det er et forsøg på at nærme mig det, der kommer her i dag.

Brød med græskarkerner

15 gr. gær

1 dl. mælk

1 dl. surmælksprodukt

1 æg

1 tsk. salt

2 tsk. sukker

1 spsk. olie

50 gr. grahamsmel

½ dl. græskarkerner

ca. 200 gr. hvedemel

Udrør gæren i mælken og tilsæt det øvrige – hold lidt af hvedemelet tilbage, og se, hvor meget der skal bruges. Dejen æltes godt igennem igennem og stilles til hævning 2 – 3  timer. Æltes igennem og formes til et brød og lægges i en smurt form. Efterhæver mens ovnen varmer op.

Bages ved 200 grader ca. 35 minutter, og afkøler på en rist.

Det er et ret fint brød, men på grund af græskarkernerne er der alligevel lidt “bid” i det.

Det blev serveret til menighedsrådsmødet i aftes og passede fint til både pålæg og ost.

God weekend, der er begyndt med en frostklar morgen.

Jette