Det handler om syltede citronskiver. Dem, jeg brugte til at pynte citronlagkagen med. Jeg fandt idéen til dem hos Arla Unika, men kan desværre ikke lige finde linket.
Citronskiverne bliver gode og smagfulde, og giver et godt modspil til lagkagen. Men de vil også gøre sig rigtig godt som tilbehør på et ostebord. Jeg tror, de kommer med til påskebrunch skærtorsdag i kirken.
Syltede citronskiver
1 spsk. honning
50 gr. sukker
½ tom vaniljestang
½ dl. vand
Skær citronerne i tynde skiver og kom den i en gryde, dæk med koldt vand og bring det i kog. Hæld vandet fra, kom nyt vand i og kog op – gentag i alt 4 gange. Den proces fjerner det mest bitre fra citronerne. Når det sidste vand er hældt fra tilsættes honning, sukker, vaniljestang og ½ dl. vand – og det hele bringes i kog og simrer ca. 5-8 minutter, til citronskiverne er nærmest gennemsigtige.
Kommes i et rent glas og lukkes til. Køler af og gemmes i køleskab.
Citronskiverne kan bruges til pynt på bagværk, eller som tilbehør til ost.
Og alene farven gør dem oplagt til at ledsage en påskebrunch 🙂
Vasen på billedet er jo egentlig lidt uvedkommende – men det var bare sådan et rigtigt budgetkøb, som jeg er super glad for (20 kr. i Føtex) Vasen hoppede nærmest selv ned i min kurv 🙂
God onsdag.
Jette
Karen
Jeg kender godt den slags vaser 🙂 Jeg har prøvet at sylte appelsin på den måde – vil også prøve citronerne.
God onsdag, dernede på Fyn 🙂
Jette Holm Rosendal
Hej Karen. Tak, og ja, det er lidt pudsigt med dens slags fine nips 🙂 Jeg håber, du vil synes om citronerne, jeg er i hvert fald positivt overrasket.