Det er ikke påske endnu – men det nærmer sig 🙂
Og i år har jeg fået den idé, at der efter gudstjenesten skærtorsdag er en let brunch i kirkens våbenhus. Det er egentlig ikke så mærkeligt, men vi har lagt op til, at brødet, der serveres, skal være påskebrød bagt af frivillige. Altså en slags udfordring til at tage et hjemmebagt brød med, som så kan deles og nydes sammen med de øvrige kirkegængere. Menighedsrådet sørger så for det øvrige – kaffe og lidt ost og pålæg.
Nu håber jeg blot, at der er nogle, der har lyst til at bage påskebrød 🙂
Jeg har lavet et bud på et brød her – gult, friskt og forårsagtigt.
Påskebrød med safran og citron
1 dl. vand
et nip safrantråde
½ dl. surmælksprodukt
15 gr. gær
½ tsk. salt
1 æg, med smuk forårsgul blomme
75 gr. fuldkornsmel
½ citron, skal og saft
1 spsk. sukker
1 spsk. olie
ca. 200 gr. mel
Kom safrantråde (let nuldrede) og vand i en skål og lad det stå et kvarters tid, for at få farve og smag frem. De øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes til en blød og lækker dej. Hold lidt hvedemel tilbage og tilsæt efter behov. Sættes til hævning et par timer.
Dejen æltes igennem og snoes og formes til en krans – eller en rede – og sættes på en plade med bagepapir. Placer eventuelt et glas i midten af kransen, for at den bedre kan holde formen under bagningen. Jeg brugte en muffinsform, den blev bare helt væk 🙂
Efterhæver mens ovnen varmer op.
Brødet bager ca. 25 – 30 minutter ved 200 grader og afkøler på en rist.
Brødet smager lidt af safran og citronen anes – og i selskab med påskeliljens gule farve bliver det hele bare til et ret godt påskebrød 🙂
Netop nu skulle der så også være solformørkelse – det ses ikke her. Der er helt overskyet.
Så det bliver disse små skønne påskeliljer, der lyser op i stedet.
God weekend.
Jette
Anonym
Hejsa. Jeg faldt over din opskrift helt tilfaeldigt og besluttede mig til at afproeve den idag og det blev til fantastisk broed. En super god opskrift, tak skal du have, og hav en rigtig god paaske.
Venlig hilsen,
Heidi
Jette Holm Rosendal
Hej Heidi. Tusind tak for din hilsen, og hvor er det rart st høre at du fik glæde af opskriften. Også en god påske ønskes du.
Venlig hilsen Jette