Det er tiden for kager bagt med frugt og grønt. Og jeg synes både gulerødder og squash gør sig godt – rødbeder er jeg dog ikke den store fan af 🙂
Forleden fik jeg overrakt en stor squash, og den er blevet flittigt anvendt – i en lækker gryderet, i salat og nu i kage.
Opskriften her er med inspiration fra et nummer af Hjemmet. Kagen er tung og fugtig, men smager ret godt 🙂
Squashkage
60 gr. smør
60 gr. sukker
60 gr. farin
1 tsk. vaniljesukker
1 æg, fra en skøn høne
200 gr. revet squash
150 gr. mel
1 spsk. kakao
1 tsk. bagepulver
et nip salt
1 spsk. mælk
50 gr. grofthakket mørk chokolade
25 gr. grofthakkede valnødder
Kom de forskellige slags sukker og smør i en skål og pisk grundigt. Tilsæt æg og pisk det godt. Sigt mel, kakao og bagepulver og vend det i dejen sammen med mælk, squash, chokolade og nødder.
Kom dejen i en springform med bagepapir i bunden (ca. 16 cm i diameter) og bag kagen ca. 45-50 minutter ved 180 grader. Køler af i formen.
Glasur
25 gr. chokolade
1 spsk. piskefløde
½ spsk. sirup
Chokoladen smeltes og fløde og sirup røres godt ind i chokoladen. Glasuren fordeles på den lune kage og pyntes evt. med lidt valnødder.
Som nævnt en ret solid kage. Jeg synes, det er lidt vanskeligt at få luftige kager, når de er så fyldt med grønt som denne er. Men så mætter den det mere 🙂
God tirsdag.
Jette
Karen
Den ser rigtig god ud 🙂 Den skal prøves, nu hvor squashene endelig er begyndt at myldre!
Jette Holm Rosendal
Den smager også fint – og da rart, at der er noget i din have, der giver godt 🙂 Ud over alle de flotte blomster, som ser ud til at trives ret så godt.