Vi er virkelig velsignet med kærlighed i år 🙂 Om kort tid skal min eneste niece giftes, og det bliver så fint. Og selvfølgelig lidt pudsigt at der kommer to bryllupper på et år i vores familie, når der nu ikke har været nogen de sidste knap 30 år 🙂
Jeg er blevet spurgt, om jeg vil bage nogen boller – og det vil jeg naturligvis gerne. Men tænker også, at de godt må være lidt særlige, lidt lækre og lidt indbydende. Så der må eksperimenteres lidt. Og her kommer første udgave 🙂 En lille bitte portion.
Boller med speltmel og ramsløgolie (6 stk.)
10 gr. gær
1½ dl. mælk
2 spsk. surmælksprodukt
1 spsk. ramsløgolie
½ tsk. groft salt
1 spsk. honning
50 gr. groft spelt mel
50 gr. fint spelt mel
ca. 150 gr. hvedemel
Rør gæren ud i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser – men hold lidt hvedemel tilbage. Æltes til en fin dej og stilles til hævning et par timer eller tre.
Dejen æltes igennem igen – og jeg delte den i afvejede portioner á 75 gr. Bollerne efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 12 minutter, og køler af på en rist.
Lækre boller med blød krumme og et strejf af ramsløg. Jeg synes faktisk, de vil gå fint til en frokostreception – med lutter glade mennesker.
Som et lille kuriosum – her ses deres invitation. Den er så fin – lavet i karton, så det ligner en LP med cover. Og de er jo slet ikke fra den tid, hvor man købte vinyl plader og ikke kendte til andet. Men nu hedder de jo Lise og Peter, så idéen er da ret sjov 🙂 At lave en LP plade til deres gæster.
God og stille tirsdag.
Jette
Madopskrifter til airfryer
Det skal jeg helt sikkert prøve!
Jette Holm Rosendal
🙂 kh Jette