Boller til bryllupsreception

Vi er virkelig velsignet med kærlighed i år 🙂 Om kort tid skal min eneste niece giftes, og det bliver så fint. Og selvfølgelig lidt pudsigt at der kommer to bryllupper på et år i vores familie, når der nu ikke har været nogen de sidste knap 30 år 🙂

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil bage nogen boller – og det vil jeg naturligvis gerne. Men tænker også, at de godt må være lidt særlige, lidt lækre og lidt indbydende. Så der må eksperimenteres lidt. Og her kommer første udgave 🙂 En lille bitte portion.

Boller med speltmel og ramsløgolie (6 stk.)

10 gr. gær

1½ dl. mælk

2 spsk. surmælksprodukt

1 spsk. ramsløgolie

½ tsk. groft salt

1 spsk. honning

50 gr. groft spelt mel

50 gr. fint spelt mel

ca. 150 gr. hvedemel

Rør gæren ud i mælken og tilsæt de øvrige ingredienser – men hold lidt hvedemel tilbage. Æltes til en fin dej og stilles til hævning et par timer eller tre.

Dejen æltes igennem igen – og jeg delte den i afvejede portioner á 75 gr. Bollerne efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. Bages ca. 12 minutter, og køler af på en rist.

Lækre boller med blød krumme og et strejf af ramsløg. Jeg synes faktisk, de vil gå fint til en frokostreception – med lutter glade mennesker.

Som et lille kuriosum – her ses deres invitation. Den er så fin – lavet i karton, så det ligner en LP med cover. Og de er jo slet ikke fra den tid, hvor man købte vinyl plader og ikke kendte til andet. Men nu hedder de jo Lise og Peter, så idéen er da ret sjov 🙂 At lave en LP plade til deres gæster.

God og stille tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

Skikke og traditioner

Næste indlæg

En lille årstidskage

2 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal