Skikke og traditioner

Når man kommer ind i en ny familie og møder både nye mennesker og nye egne af landet, så møder man også nye skikke og traditioner. Det er interessant og lidt sjovt at se, at det, man selv synes, er helt normalt, slet ikke er helt normalt i andre familier eller andre steder.

Sådan har jeg erfaret det omkring æresporte. Ved brylluppet blev der lavet og sat æresport op både her ved præstegården og hos Ole. På Fyn gør man det til en mindre fest at klare den del af forberedelserne til en fest. Som jeg før har skrevet om, så kom naboerne indenfor både aftenen før brylluppet og igen en uge senere, da porten skulle pilles ned 🙂 Super hyggeligt, og sådan plejer man at gøre på Fyn.

Det gør man ikke i Jylland. Så jeg syntes, at Oles naboer var blevet lidt snydt – og ikke helt krediteret for det fine arbejde, de havde lavet med æresporten der. Så i weekenden inviterede vi dem indenfor til tapas, æblekage og macarons.

Det blev en hyggelig aften – og hvor jeg fik mulighed for at lære Oles naboer endnu bedre at kende.

Weekenden bød også på konfirmand intro. På grund af skolereformen begynder konfirmanderne først at gå til præst efter efterårsferien – så det kan være fint lige at hilse på dem inden da. Det skete i går, efter gudstjenesten. Og deres forventning smitter – så nu glæder jeg mig til at skulle i gang med at undervise dem og være sammen med dem.

Og så her lige et billede af kirkens nye børnehjørne – det er blevet så fint. Det er graverne, der har været i gang. Tusind tak for det – jeg er sikker på, at de yngste kirkegængere vil glæde sig over at kunne sidde i fred under orglet og lege og tegne 🙂

God og efterårsagtig mandag.

Jette

Forrige indlæg

Byggemøde på grunden

Næste indlæg

Boller til bryllupsreception

2 Kommentarer

  1. Aase

    Ja den tradition er også ukendt for mig.
    Hvor jeg kommer fra, må hovedpersonerne helst ikke se at folk sætter æresport op.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hvor sjovt Aase. Sådan var det også i Nordjylland, der skal skulle opsætning af æresporte også ske, uden af parret "opdagede" det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal