Kirkens personale har været på studietur – til Bornholm. Det er første gang, vi har prøvet det – 4 faggrupper på tur i 4 dage. Men det var en rigtig god og berigende oplevelse.

Olsker kirke

Fagligt, socialt og kulinarisk. For udover at øen er kendt for sine rundkirker, så har øen også et rigt varieret gastronomisk udbud. Der er virkelig mange skønne bornholmske lækkerier.

Allinge røgeri

Så med hjem i kufferten kom lækker olie med ramsløg, røget salt og økologiske nigella frø. De sidste nu godt nok importeret, men solgt i øens mindste butik.

Boblende ribsvin, ramsløgolie og røget salt – lækkerier 🙂

Besøg på Christiansø i det smukkeste solskin og med en helt rolig sejltur.

Christiansø kirke – og guide

Vi fik rundvisning i den fine lille kirke, der en gang havde været våbensmedje, men nu var meget flot istandsat, og bruges til gudstjeneste et par gange om måneden.

Bornholm er meget lækker mad 🙂 Blandt andet fik vi frokost med lækre Christiansø specialiteter – tre forskellige marinerede sild. Spist i solen og med udsigt over havn og vand – så bliver det ikke meget bedre.

Et besøg på Svaneke bryghus blev det også til og en herlig frokost:

Frokosttallerken på Svaneke bryghus

Røget bornholmsk ørred rilette med agurk og grønne asparges. Det var virkelig lækkert. og solen skinnede stadig 🙂

Vi boede påHotel Hammersø. Et ældre hotel med stil og charme – og den skønneste udsigt.

Værelsesudsigt

Vi havde alle fået værelser med søudsigt – og det holdt 🙂 Smukt, med sol og fuglesang.

Og der blev besøgt kirker – både runde og firkantede. Men alle med fine detaljer og dejlige mennesker, der fortalte, sang eller spillede. Nye idéer og anderledes måder at gøre ting på. Vel egentlig det en studietur giver, når det er bedst.

Jeg har ikke været på tur til Bornholm før, så det var virkelig en positiv oplevelse. Og vi nåede kun den nordlige del af øen – så en anden gang må det blive den sydlige del, der besøges.

Hjemme på egen matrikel – skal indtrykkene igen fordøjes og falde på plads. Sådan er det vist hver gang man har været hjemmefra og oplevet noget godt.

God og varm mandag.

Jette