Forleden så jeg et billede af en brownie med amarena kirsebær 🙂 Og så var der ikke så langt til handling, for der er stadig lidt bær tilbage i mit fine glas.
Og i eftermiddag er der igen et møde, her tror jeg helt sikkert, at et lille stykke kage vil være på sin plads 🙂
Julebrownie med amarena kirsebær (8 stk)
1 æg
½ appelsin, revet skal
35 gr. farin
50 gr. sukker
50 gr. chokolade
40 gr. smør
50 gr. mel
1 spsk. kakao
½ tsk. kanel
½ tsk. ingefær
25 gr. hvid chokolade, grofthakket
8 – 10 amarena kirsebær
Smelt smør og den mørke chokolade over svag varme. Pisk imens sukker, farin og æg godt og grundigt. Pisk den let afkølede smør/chokolade blanding i. Sigt mel og kakao og vend det i dejen sammen med de øvrige ingredienser – undtaget kirsebærene.
Fordel dejen i en lille springform (min er ca. 16 cm i diameter) – med bagepapir i bunden. Fordel kirsebær på toppen og bag så kagen ved 175 grader ca. 20-25 minutter. Lad den køle af i formen.
Jeg dryssede med lidt flormelis – mest fordi det bare er vinter 🙂 Skæres i små stykker, for det er en meget tæt kage, med masser af lækker smag. Lidt julet på grund af krydderierne og med et anderledes strejf af noget ukendt – de lækre bær. Hvis du ikke lige har dem i skabet, kan den også sagtens bages uden 🙂
God torsdag.
Jette
A + K = ♥
Lyder som en lækker kombi (:
– A
Jette Holm Rosendal
Det smager også virkelig godt 🙂 er selv ret overrasket.
kh