Hver dag fejrer vist noget – og i dag, den 4. oktober, fejrer vi kanelbollens dag. Har jeg læst mig frem til 🙂
Og på en kølig dag, ja, da er der ikke meget at betænke sig på – det er bare om at komme i gang og bage lækre kanelsnurrer.
Jeg har tidligere bagt nogen, der minder om. De blev dog snoet lidt anderledes. Dem, jeg har bagt i dag er blot strimler, der er trillet og snoet og samlet. På nettet findes flere videoer – til inspiration.
Kanelsnurrer (10 stk)
1 stort æg
1 1/4 dl. mælk
10 gr. gær
50 gr. smør
1 spsk. sukker
½ tsk. kardemomme
½ tsk. groft salt
ca. 250 gr. hvedemel (evt. lidt grahamsmel)
Remonce
50 gr. smør
50 gr. sukker
1½ tsk. kanel
Kom mel i en skål sammen med sukker, kardemomme og salt og smuldr smørret heri. I en anden skål blandes mælk, æg og gær og røres godt sammen, inden det kommes i melblandingen. Æltes sammen til en lækker dej, der hæver et par timer ved stuetemperatur.
Rør imens alle ingredienserne sammen til remoncen.
Ælt dejen igennem og rul den ud til ca. 30 x 20 cm. og fordel remoncen på hele dejen. Fold dejen sammen i tre – på den korte led. Rul pladen lidt tyndere inden den sættes på køl ½ time. Skær pladen ud i 10 strimler – gøres let med en pizzaskærer. Tril og sno strimlerne sammen til en fin kanelsnurrer 🙂 og sæt den på en plade med bagepapir.
Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader – bages ca. 12 minutter. Køler af på pladen, så de nå at suge det sidste af smørret 🙂
Mine snurrer blev faktisk ret pæne, når jeg selv skal sige det 🙂 Og forundringen kommer af, at jeg havde foldet dejen forkert – så rektanglen blev for lang. Så jeg satte to strimler sammen og snoede og foldede så efter bedste evne – og det lykkedes da at få noget, der ligner kanelsnurrer 🙂
Og smagen er god!
Lune kanelsnurrer på en våd og kølig oktoberfredag – det er helt perfekt.
God weekend 🙂
Jette
Skriv et svar