Indtil for ganske nyligt havde jeg ikke smagt et bananbrød. Men i forrige uge spillede jeg til gudstjeneste på det lokale plejehjem, og der blev der til kaffen serveret et bananbrød. Og det smagte ret fint. Men havde også en tekstur, der var svær at placere – var det et brød eller var det en kage, eller noget helt tredje ?

Og det spørgsmål har jeg egentlig ikke svaret på endnu 🙂 Til gengæld har jeg forsøgt at bage et bananbrød. I en bog – Kogekunst – lånt på biblioteket, var der netop en opskrift på et bananbrød. Så den er her blevet tilpasset mit køkken, og resultatet er ret tilfredsstillende. Og tanken om, at bananer på vej til at blive smidt ud, i stedet bliver brugt i et brød – det er også altid en god tanke 🙂

Bananbrød (8 – 10 skiver)

50 gr. grahamsmel

125 gr. hvedemel

1 lille tsk. natron (jeg brugte honningkagebagepulver, for det var i skabet)

et nip bagepulver

½ tsk. salt

½ tsk. kanel

½ tsk. kardemomme

½ tsk. vaniljesukker

200 gr. moset banan (2-3 bananer)

75 gr. smør/margarine, smeltet

100 gr. sukker

2 æg

Bland det afkølede smeltede smør/margarine med sukker og æg og pisk det sammen. De øvrige tørre ingredienser blandes. De mosede bananer blandes godt med æggeblandingen, og til sidst vendes alle de tørre ingredienser i. Dejen fordeles i en lille brødform, beklædt med bagepapir, og bager ca. 30 minutter ved 180 grader. Prøv med en tandstik, hvis der ikke hænger noget ved pinden, er kagen færdig.

Køler lidt af i formen, før brødet vendes ud – og hele huset dufter af nyt bagværk 🙂

Brødet skæres i skiver og spises, som de er – eller der kan komme et lille lag smør på 🙂 Det kan også noget.

God mandag.

Jette