I disse dage afholdes Klimafolkemødet 2024 i Middelfart. Det er efterhånden blevet en tradition, og det er blot vokset år for år. De første år måtte kommunen skrive på flagstangen, hvorfor flaget var hejst 🙂 Det er ikke længere nødvendigt.

Hele byens Havnegade og tilstødende områder er nu en del af hele mødet.

Jeg er igen i år frivillig på mødet – og havde en vagt i går. Årets varmeste dag. Og det var virkelig en dejlig dag. Der var et hav af unge mennesker, skoleelever og så en hel masse andre. Liv, snak og grønne håb fyldte gadebilledet.

Inden jeg var på vagt i Infoboden nåede jeg at høre et par oplæg. Et om tekstiler og glæden ved at bruge tøj i længere tid – for at spare på jordens ressourcer. Og det er da også helt skørt, at der produceres og sælges tøj der aldrig når at komme på en krop og blive brugt.

I en særudgave af “Løvens hule” hørte jeg om vegansk ost og tofu – lavet her i landet. Gode bud på plantebaserede produkter. Begge virksomheder gik derfra med tilsagn om videre samtaler med “løverne” 🙂 Så det bliver spændende at følge fremover.

Endelig nåede jeg et kort oplæg om Doughnutøkonomi. Jeg har læst om det tidligere, og i går fremlagde en forsker et eksempel på en bydel, som havde taget ideen til sig. Det handler meget forenklet om, at se økonomien som en cirkel, og hvor målet ikke som sådan er yderligere vækst. For tanken er, at det man bruger, som ligger uden for cirklen, det er overforbrug af klodens ressourcer. Hullet i dougnutten illustrerer den del af økonomien som skal til for at betale sundhed, uddannelse, infrastruktur osv. Selve ringen er så det, der kan bruges til alt det andet – men under hensyntagen til, hvor meget kloden kan holde til.

Buketten havde jeg med til Infoboden. Det er en efterårsbuket med havens og naturens blomster og farver og vasen er købt i genbrug. Så det passede fint ind i Klimafolkemødets motto – Klimahandling sammen.

Klimafolkemødet varer til og med lørdag den 31. august.

God weekend.

Jette