Blæsten har godt nok fået mange mirabeller til at falde til jorden. Men der var stadig lidt på træet, så dem plukkede jeg af – og så må fugle, orme og andre smådyr spise mirabellerne i vejkanten.

Som jeg før har skrevet om, så er mirabeller ikke min yndlingsfrugt – men blandet med andet og lavet til marmelade, så går det nu helt fint 🙂

Jeg bagte i går en omgang mirabelle-snitter. Sådan en kan man nu næsten altid spise. Mørdejsopskriften er den samme som sidste år, men snitterne blev fyldt med det nye marmelade.

Mirabelle-æble-abrikos marmelade (2 mindre glas)

250 gr. udstenede mirabeller

1 æble med skræl, i tern

2 tørrede abrikoser, i tern

150 – 175 gr. sukker

Det hele kommes i en gryde og små-simrer under låg ca. 30 minutter. Æblerne må gerne være møre. Blendes, smages til – måske skal der lidt mere sukker i, og hældes så på rene glas.

Mine mirabeller var gule, det samme blev marmeladen, så fin er den 🙂

God onsdag.

Jette