Det lyder vist lidt som en selvmodsigelse – at en salat er bagt 🙂 Men retten her minder nu mest af alt om en salat med masser af bagte grøntsager. Inspirationen er igen fra en bog fra biblioteket. En bog, der opfordrer til at holde flere fester, og gerne lidt flere af den uformelle slags. Og så kunne en ret, som denne fint serveres.

Nu overvejer jeg, om det er den, der skal serveres til klimahandle dagen i næste uge 🙂

Bagt salat (2-3 pers)

1 – 1½ kg rodfrugter (løg, kartofler, persillerod, gulerod, hvidløg …)

Olie, salt og peber

150 gr. feta (eller græsk grillost)

lidt olivenolie

1 tomat eller 4-5 cherrytomater

Tænd ovnen på 200 grader. Rodfrugterne skæres i stænger, snitter eller, hvad du nu synes, og vendes med olie, salt og peber. Kommes på en plade med bagepapir. Fetaen brydes i stykker og kommes ovenpå og pensles med lidt olivenolie. Pladen sættes i ovnen og bager ca. 20 minutter – tages ud og det hele vendes lidt rundt. Tomat i både eller cherrytomater i halve fordeles oven på og det hele bager videre ca. 10 minutter.

Kom det hele i et fint serveringsfad 🙂

Imens, eller inden laves persillepesto – persille, solsikkekerner, salt og olie – det hele blendes sammen og smages til.

50 gr. belugalinser

1 tsk. olie-eddike dressing

Belugalinserne koges og vendes så med dressingen – for at give dem lidt mere smag.

25 gr. græskarkerner ristes på en tør pande til de er gyldne, drysses eventuelt med lidt salt.

Inden salaten serveres drysses belugalinser over, persillepesto fordeles med løs hånd og til sidst drysses græskarkernerne over. Og nu har du den fineste, delikate og farverige salat – lige klar til at spise.

Server gerne lidt brød til – jeg havde bagt et lille foccaciabrød.

Vi blev godt mætte – og salaten lyste bare op på en smuk forårsdag.

God onsdag.

Jette